Bankalara 'dosya masrafı' freni!

Konut kredisi kullananlara yargıdan müjdeli haber geldi. Kayseri'de tüketici mahkemesi, bir bankanın konut kredisi kullanan tüketiciden aldığı dosya masrafının tamamı ile ekspertiz ücretinin tüketiciye geri ödenmesine hükmetti.

Mahkeme, müşteriye verilen sözleşmede yer almayan bin liralık dosya masrafı ile 330 liralık ekspertiz ücretinin tüketiciye iade edilmesi gerektiğini bildirdi. Mahkeme, krediye ilişkin fon, vergi ve masraflar bölümünde yer alan dosya masrafı ve ekspertiz ücreti hanelerinin boş bırakıldığına dikkat çekti.

Kararda, Bu farklılığın nedeninin banka tarafından tek taraflı olarak dosya masrafı ve ekspertiz masrafı hanelerinin yazıldığı anlaşılmıştır denildi.

Yargıtay, vatandaşın 10 yıl geriye dönük olarak kredi kartı aidatını almasının yolunu da açmıştı. Buna göre, tek kartı olan bir kişinin bankadan alacağı tutar 500 lirayı bulacak.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri