Kredi kartının masrafı bitmek bilmiyor. Tüketici harcama yaptığı miktardan fazla bankaların kestiği ücret ve faizlere daha fazla ödeme yapıyor. Kredi kartı başvurusu yaptıktan sonra ekstrelerinde “kredi kartı gönderim ücreti”ni gören tüketiciler Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle bankaların bu uygulamasını şikayet etti.

KART BAŞVURUSU YAPANLAR DİKKAT
Yani bir tüketici bankadan kredi kartı almak istediğinde; kredi kart aidatı, alışveriş ve nakit çekim faizi, taksitli nakit avans faiz oranı, gecikme faiz oranı, program/özellik kullanım ücreti, nakit çekim ücreti, işlem ücreti, nakit işlem ücreti, gecikme bildirim ücreti, kredi kartı hesap özeti bilgi fişi ücreti, kredi kartı hesap bildirim cetveli basım ücreti, kredi kartı limit/bakiye inceleme fişi ücreti, geçmiş dönem hesap özeti ücreti ve kredi kartı gönderim ücreti ile karşı karşıya kalıyor. Buna göre astarı kılıfından pahalıya geliyor. Bankalar artık kredi kartınızı size gönderdikten sonra gönderim masraflarını ekstrenize yansıtıyor. Bankaların bu uygulamasını eleştiren Şikayetvar’a gelen bazı şikayetler şöyle:

BANKANIN OYUNUNU EKSTRE ELE VERİYOR!
“Ben özel bir şirkette çalışıyorum. Maaş hesabımızı bankaya geçirdiler. Bankadan çalışanlar geldi kredi kartı verdiler. Çalışanlara yıllık aidat yok dediler ve bende aldım. Ekstreme baktığımda ise kredi kartı gönderim ücreti diye 10 TL ücret yansıtmışlar. Neden yıllık aidat ücreti yok deyip bizden ücret kesiyorlar.”

“HAKSIZ KAZANÇ KAPISI”
“Yeni gönderdikleri kredi kartımdan, kart gönderim ücreti başlığı altında bir ücret kesilmiş. Bankaya ait 2 kartı da düzenli ve verimli kullanmama rağmen ve ödemelerde herhangi bir aksaklık bulunmamasına rağmen kısacası banka için son derece karlılık yaratan bir müşteri olmama rağmen, bu ücreti hesap ekstreme yansıtmışlar. Söz konusu ücretin iade edilmemesi durumunda, tamamıyla haksız bir kazanç kapısı olarak buldukları bu yöntemi protesto ederek kesinlikle bu bankayla çalışmamı sonlandıracağımı bildiririm.”

BANKAYA BORCUMUZ BİTMİYOR
“Bundan birkaç ay önce bir bayan telefonumu aradı kendisi banka temsilcisiymiş neyse konuştu konuştu yok hiçbir ücret alınmayacak yıllık aidat yok şudur budur filan derken kredi kartını kabul ettirdi ve kredi kartını gönderdiler. İlk ekstre geldi bir de ne göreyim kredi kartı gönderim ücreti olarak para kesmişler. Hem almamız için ısrar ediyorlar hem de borç üstüne borç çıkarıyorlar.”