Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kredi kartı dolandırıcı lığı şikayetleri doğrultusunda harekete geçti. Daha önce benzer suçlardan tutuklanan İ.Ç'nin konuyla bağlantılı olduğu belirlendi. Tahliye olduktan sonra aynı işleri yürüttüğü belirlenen zanlıyı takibe alan polis, Esenyurt'ta tespit edilen adreslere operasyon yaptı. Operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda bir pos cihazı, 73 adet boş kredi kartı plastiği, 25 adet kopyalanmış kredi kartı ve çeşitli kurumlara ait kaşeler ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada, pizza cıda kurye olarak çalışan bir kişi aracılığıyla evlere servis sırasında pos cihazıyla kartların kopyalandığı belirlendi. Özel bir yazılımın yüklendiği pos cihazı kullanan şüphelilerin bu sayede müşterilerin kart bilgilerini kopyaladıkları ortaya çıktı. Bu yöntemle 55 kişinin kredi kartının kopyalandığı belirlendi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 5 zanlı Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Uzmanlar, benzer durumlarla karşılaşılmaması için bazı kurallara dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Emniyet yetkilileri, vatandaşları evlerine gelen kuryelere karşı dikkatli olmaya ve ikinci bir pos cihazı kullanımı gördüklerinde firmayı aramaları çağrısında bulundu.