Olay, dün gece saat 00.30 sıralarında merkeze bağlı, 1200 nüfuslu Eskioba Köyü"nde meydana geldi. Köy kahvesini işleten ve yüklü miktardaki kredi kartı borcu nedeniyle bunalımda olduğu ileri sürülen Ülfet Sancar, iş çıkışı gittiği evinde dehşet saçtı. Cinnet getiren ve kömürlükteki otomatik av tüfeğini alan Sancar, eve girip havanın soğuk olması nedeniyle odadaki aynı yatakta uyuyan 20 yıllık eşi 38 yaşındaki Feride, Tire Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi oğlu 14 yaşındaki Hikmet ve Eskioba İlköğretim Okulu 2- A Sınıfı öğrencisi kızı 9 yaşındaki Şeval"a art arda ateş etti.

8 el ateş açan Sancar, kan gölüne çevirdiği yatakta, tüm ailesini öldürdü. Daha sonra telefonla Eskioba Köyü Muhtarı Oktay Törün"ü arayıp durumu anlatan Sancar, kısa süre sonra olay yerine gelen jandarma ekiplerine, tüfeğiyle birlikte evinde teslim oldu. 1 ay önce psikolojik tedavi görmeye başladığı belirtilen ve son günlerde haplarını içmediği ileri sürülen Ülfet Sancar, jandarma gözetiminde evden çıkışında, korkuyla kendisine bakan komşularına dönüp, hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. 10 yıl önce Manisa"nın Kula İlçesi"nden Eskioba Köyü"ne yerleştiği belirtilen Ülfet Sancar, Tire Jandarma Komutanlığı"na götürülürken, Feride, Hikmet ve Şeval Sancar"ın cesetleri, İzmir Adli Tıp Kurumu"na gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

JANDARMA AĞLARKEN BULDU

Ülfet Sancar"ı jandarma ekiplerinin bahçede ağlarken bulduğu anlaşıldı. Komşuları ise Sancar"ın son derece evine bağlı, sakin ve içine kapanık bir insan olduğunu anlatırken, “Borç yüzünden ağzını bıçak açmıyordu, ama yine de böyle bir çılgınlık yapacağını düşünmemiştik. Son derece mutlu bir aile yaşantısı vardı. Çocuklarına ve karısına da çok bağlıydı” dedi.

HİÇBİR ADLİ OLAYA KARIŞMADI

Sancar"ın gece yarısı telefonla arayıp cinayeti haber verdiği Köy Muhtarı Oktay Törün ise “Kendisini 10 yıldır tanıyoruz. Bugüne kadar hiçbir adli olaya karışmamıştı. Beni aradığında, "böyle bir şey yapabildiğine halen inanamadığını" söyledi. Hayıflandı ve pişman olduğunu anlattı” dedi. Ölen 9 yaşındaki Şevval Sancar"ın öğrenim gördüğü 21 mevcutlu Eskioba İlköğretim Okulu 2/A sınıfında da arkadaşları boş kalan sırasına karanfil bıraktı.

MİLLİYET