Standard Varlık Yönetim A.Ş., portföyündeki kredi kartı ve bireysel kredi borçluları için Ramazan'da başlattığı kampanya ile borçluların tüm faizlerini silerek, bütçelerine uygun ayda 48 TL'den başlayarak, 48 taksite kadar ödeme imkanı sunacak.

Standard Varlık Yönetim A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl düzenlediği Ramazan ve Bayram kampanyaları ile 6 bin borçlunun sorununu çözüme kavuşturan şirketin, bu yılki Ramazan kampanyası ile 50 bin borçluyu daha bu imkandan yararlandırmayı hedeflediği bildirildi. Standart Varlık'ın, 1 milyar TL’ye yaklaşan, toplam 130 bin dosyadan oluşan bir tahsili gecikmiş alacak portföyü yönettiği ve Ramazan Kampanyası ile tüm faizleri silerek, borçluların bütçelerine uygun, 48 TL’den başlayan ve 48 taksite kadar ödeme imkanı sunduğu belirtildi.

ING BANK'TAN DEVİR ALINAN BORÇLULAR DA KAMPANYADAN YARARLANABİLECEK

Şirketin, 9 Mayıs 2012 tarihinde ING Bank’tan anapara büyüklüğü 124 milyon TL olan bir portföyü satın aldığı, bu bankanın ilgili borçlularının hepsini, “Hoşgeldiniz” diyerek Ramazan Kampanyasına dahil ettiği, bu sayede ING Bank’tan devir alınan borçluların, hak kaybına uğramadan, bir kereye mahsus olmak koşulu ile kampanyadan yararlanma hakkına kavuşacakları duyuruldu.

144 KREDİ MAĞDURUNDAN 87'SİNİN BORCUNU SIFIRLADI

Diğer taraftan şirketin, özel mağduriyeti olan borçlulara yönelik olarak yıl boyunca, “Borç Bağışlama Kampanyası” yürüterek zor durumdaki tüketicilere çözüm de sunduğu ve Haziran ayında bir yılını dolduran kampanya sonucunda, başvuran zor durumdaki 144 kredi mağdurundan 87’sinin borcunu sıfırladığı kaydedildi. Standard Varlık Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Tuncalı, yaptığı değerlendirmede, düzenledikleri kampanya ile tüketicilere soluk aldırmaya çalıştıklarını söyledi. Kredi mağdurlarının sorunlarını çözmek için yaptıkları çalışmalar sonucunda, 2011 yılında 40 bin başvuru aldıklarını açıklayan Tuncalı, "Bu yıl da şu ana kadar bize başvuru yapan kredi mağduru sayısı aynı hızda devam etmektedir. Bu süreçte başvuranlardan yüzde 52’sinin borcu tamamen kapandı, geri kalan borçluların da yaptığımız bütçeye uygun taksitlendirme sayesinde önümüzdeki sene içinde borçlarından kurtulmuş olacaklarını ümit ediyoruz. Bizi arayan ve gerçekten çözüm isteyen tüm borçlulara çözüm fırsatları sunmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.