Aydın'da, geçtiğimiz hafta 74 yaşındaki Kaya Erdoğan'ın gözüne biber gazı sıkarak 11 bin TL'sini gasp eden zanlı güvenlik ve mobese kamerası sayesinde yakalandı.

Aydın'da 2 Ocak günü Veysi Paşa mahallesindeki apartmanına girdiği sırada merdivenlerde bekleyen kar maskeli bir kişi yüzüne biber gazı sıkmış, içerisinde 11 bin TL olan el çantasını gasp etmişti.

Gaspçı Burhan Kabak olay yerinden kaçarken mahallede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerası ve Aydın valiliği binasında bulunan mobese kameralarına yakalandı. Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri elde ettiği görüntüler sayesinde gaspçı Burhan Kabakçı'nın kimliğini tespit etmesinin ardından dün zanlı evinde yakalandı. Zanlının yapılan sorgulamasında gaspı arkadaşıyla birlikte yaptığını, çantada bulunan 11 bin TL'yi de aralarında paylaştıklarını itiraf etti. Hissesine düşen parayla da bankaya olan kredi kartı borcunu ödediğini ve üzerine kıyafet aldığını söyledi. Gaspçı Emniyette verdiği ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kabakçı'nın verdiği ifade üzerine polisin gasp olayına karışan 1 kişiyi daha aradığı bildirildi.