Kredi kartı aidatı ödemek istemeyen tüketici bankalarla sürekli pazarlığa oturuyor. Bankalar her geçen gün yeni bir teklifle müşterisinin karşısına çıkarken tüketici de kart aidatından kurtulmanın yollarını arıyor. İşte bankaların kredi kartı aidatı ödemek istemeyen müşterilerine son teklifi “Otomatik ödeme talimatı verin kart aidatı almayalım”

 Kredi kartı kullanıcıları kredi kartı aidatı ödemek istemiyor. Ekstrelerine kart aidatının yansıtıldığını gören tüketiciler hemen bankaları arayarak kredi kartlarını kullanıma kapatmak istiyor. İşte pazarlık burada başlıyor. Müşterilerinin kartlarını kapatmasını istemeyen bankalar müşterilerinin harcama sözü vermeleri, aidatı puanları ile ödemeleri ya da kart kapatmayana puan sözü vererek engelliyor. Bankaların son teklifi ise “Otomatik ödeme talimatı verin kart aidatı almayalım” oldu.

 Kredi Kart Aidatında Yeni Bir Pazarlık Daha!

 Kredi kartı yıllık ücreti ve aidatları tüketiciyle bankaları sık sık karşı karşıya getiriyor ve genelde taraflar mahkemeye başvuruyorlar. Peki mahkemeye gitmeden nasıl bir pazarlığa oturuyorlar işte yanıtı :

 “Yaklaşık üç yıldır düzeli bir şekilde eşimin kullanmış olduğu kredi kartından her yıl kesilmekte olan kart aidatı şimdiye kadar kartı kapatmamak şartı ile (altı ay boyunca) geri iade ediliyordu bu sene ise kesmiş oldukları kart aidatının geri iadesi için çeşitli şartlar sundular.

 1. Aylık 250 TL harcarsanız paranızı iade ederiz,

2. Elektrik su vb. faturalarınıza otomatik ödeme talimatı verirseniz iade ederiz,

3. Şu an kullanmış olduğum kartı bankaya ait diğer bir karta geçirirsem aidat kesintilerim olmayacakmış.

 Hiç birini kabul etmedim çünkü siz benim ne kadar para harcamam gerektiğine karar veremezsiniz Tüketici mahkemelerine başvurumu yapacağım. Daha sonra bankadan kredi kartımın kapatılmasını talep edeceğim.”

 Banka Sözünü Tutmadı

 “Banka yetkilileri üç faturayı otomatik ödeme talimatına bağlanması durumunda kredi kartımdan yıllık kart aidatı alınmayacağını ifade etmişler. Babam da hiç adeti olmadığı halde böyle bir talimat vermiş. Lakin gelin görün ki iki aydır fatura ödenmediği için geçtiğimiz gün evin elektriği kesildi. Bu da yetmedi bir de süresi dolmadığı halde kredi kartı gönderilerek kredi kartı yıllık aidatı istendiğine dair bir ekstre göndermişler. Ne diyelim size müşteri lazım değil anlaşılan.”