Hasan Albayrak, kurum olarak öğrencilerin rahat bir üniversite öğrenimi sürdürmelerine çalıştıklarını söyledi.

Talepte bulunan her öğrencinin, öğrenimi süresince okul harçlarının tamamını karşıladıklarını belirten Albayrak, 3 ayda bir olmak üzere de öğrenim bursu verdiklerini kaydetti.

Kurum olarak özellikle 1980'den sonra biriken ve “problemli” diye tabir ettikleri yüklü miktarda alacakları olduğunu belirten Albayrak, “Uzun yıllara dayanan ve çoğu kişinin gecikme zamları nedeniyle zorlandığı ve ödemediği alacağımızın tutarı 1 milyar 600 milyon liraya ulaştı. Biz de hem bu alacaklarımızı tahsil için hem de borçlulara kolaylık sağlamak için harekete geçtik” dedi.

Hasan Albayrak, geçen hafta yaklaşık 1 milyon öğrenciyi ilgilendiren 5917 yasanın yürürlüğe girdiğini anımsatarak, yasanın yürürlüğe girmesiyle de ödemelerde büyük bir kıpırdanma olduğunu söyledi.

Düzenleme ile mağduriyetin ortadan kaldırıldığını bildiren Albayrak, “Yasa ile borçlarını bir defada ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 75'ini, iki yılda ödeyenlerin yüzde 25'ini, üç yıla kadar ödeyenlerde ise yüzde 10'unu siliyoruz” diye konuştu.

“BAZA, TELEVİZYON, BUZDOLABI”

Öğrenciler için en önemli sorunların başında barınma geldiğini anlatan Hasan Albayrak, son yıllarda bu alanda yaptıkları yatırımlarla modern yurt binalarını hizmete soktuklarını söyledi.

Yurtların tamamında odaların 3 ve 4 kişilik olarak hazırlandığı belirten Albayrak, “Artık çoğu yurt binasında odalarda ranza sistemi yerine baza, televizyon ve buzdolabı gibi ayrıntılara önem veriyoruz. Amacımız yurtlarımızı 4-5 yıldızlı otel görünümüne kavuşturmak. Bunun en güzel örneği Trabzon'daki yurt binamız. Bu bina konforuyla lüks bir oteli aratmıyor” dedi.

“9 BİN 500 YENİ KAPASİTE”

YURT-KUR Genel Müdürü Albayrak, ülke genelinde hizmet veren 237 yurt binasına bu yıl 12 yurt binası daha ekleneceğini belirterek, “yeni yurt binalarına ek olarak 2 bin 500 öğrenciye kiralama usulüyle temin edeceğimiz yerlerle sadece bu yıl ek 9 bin 500 öğrenci daha YURTKUR yurtlarının imkanlarından faydalanmış olacak. Toplam kapasitemiz ise 225 bine ulaşacak. Amacımız talepte bulunan her öğrenciye kalacak yer temin etmek. Her yıl yaklaşık 100 bine yakın müracaat alıyoruz, bunun tamamına yakınını da karşılıyoruz” dedi.

Albayrak, yeni yurt projelerinin ise devam ettiğini söyledi.

Hürriyet