Dünya çapında en seçkin, konut, dükkan ve ofis projeleri gerçekleştiren ve Ortadoğu'nun en büyük özel gayrimenkul şirketi olan Damac Properties, Torunlar'ın Esentepe'de inşa edeceği Torun Tower projesine göz dikti. İkisi yeni, toplam onbir projesini tanıtmak için Cannes'da düzenlenen MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nda stand açan Torunlar Gayrimenkul'ün en dikkat çekici ziyaretçisi Dubaili Damac Properties'in Başkan Yardımcısı Ziad Shibl oldu.

Yeni mimariyi beğendi

Shibl, Damac'ın Esentepe"de inşa edeceği Torun Tower projesiyle ilgili planları olabileceğini söyledi. Ziad Shibl, “Bu projeyi ortak gerçekleştirebiliriz. Bu yönde bir girişimimiz olabilir. Daha önce de ilgileniyorduk ama mimari olarak eski hali çok aklımıza yatmamıştı. Son hali çok daha güzel görünüyor. Yeniden düşünüyoruz" dedi. Bu yıl 93 bin metrekare arsa üzerinde inşaatına başlanacak olan Torun Tower, ofis ve perakende alanlarından oluşuyor. Yaklaşık olarak 45 bin metrekare ofis alanı, 2 bin metrekare de perakende alanı bulunuyor. İnşaatın 2013 yılında tamamlanması planlanıyor.

Ali Sami Yen'i kaçırdı

Damac Başkan Yardımcısı Shibl, daha önce de Ali Sami Yen arazisinde gerçekleştirilecek proje için Aşçıoğlu ile ortaklık görüşmesi yaptıklarını hatırlatarak, esprili bir biçimde “O zaman Aşçıoğlu bizimle değil Torunlar ile ortak oldu. Şimdi biz de onlarla ortak olabiliriz" yorumunu yaptı. Aşçıoğlu Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapılacak proje için öncelikle Damac grubuyla görüşmüş, ancak son aşamada Torunlar ve Kapıcıoğlu İnşaat ile ortaklık anlaşması yapmıştı.

Katolik evliliği yapacağız

Türkiye"de 2-3 yıldır ofis açmak ve proje geliştirmek istediklerini de anlatan Shibl, “Ancak bu henüz mümkün olmadı. Çünkü ortak olmak için istediğimiz projeyi bulamadık. Şartlar uymadı. Zaten asıl istediğimiz şey yerel bir partner bulmak. Partnerin ötesinde biz Türkiye"de bir evlilik yapmak istiyoruz. Katoliklerinki gibi bitmeyecek türden bir evlilik olmalı. Aradığımız iş modeli bu" şeklinde konuştu. Dubaili şirketin sadece Dubai'de 20'nin üzerinde kule ve rezidans projesi, ayrıca Lübnan, Katar, Mısır'da da üst düzey projeleri bulunuyor. Türkiye'de de projeler yapmayı planlayan şirketin adı 3 yıl önce Bodrum'daki bazı projeler için anılmıştı.

bugün