Ankara Bilkent"teki ÖSYM binasında 4 gündür devam eden incelemeler dün de sürdü. 8 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda 72 kişi gözaltına alındı. ÖSYM, KPSS"de Eğitim Bilimleri sınavını iptal etti...

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri Sınavı iptal edildi. ÖSYM tarafından 10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan sınava, yaklaşık 280 bin öğretmen adayı girmişti. Sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığı iddialarına yönelik Devlet Denetleme Kurulu, YÖK Denetleme Kurulu ile Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmış, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan ÖSYM"de incelemelerde bulunmuştu. Sınav takviminin önümüzdeki günlerde belirleneceği öğrenildi.

72 kişi gözaltına alındı

ANKARA, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana"da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, aralarında öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri ve kopya çektiği iddia edilen üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 55 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı"nın yürüttüğü operasyon 6 ay önce başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, savcının talimatıyla Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (ALES), Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Lisans Yerleştirme Sınavı"nda (LYS) kopya çektikleri, soru ve cevapları sattıkları iddia edilen kişileri takibe aldı. Aralarında üniversite öğretim görevlileri, üniversite öğrencilerinin de bulunduğu kişileri teknik takibe alan polis, dün eş zamanlı olarak 8 ilde operasyon başlattı. Operasyonda 72 kişi gözaltına alınırken, bu sayının artabileceği belirtildi. Çete üyeleri tarafından sınava sokulan öğrencilerin yarım saat içinde sınavı terk ettiği ve kaydettiği soruları öğretim görevlilerine ileterek cevaplandırmalarını sağladığı, ardından da daha önce anlaşma yapılan sınavdaki öğrencilere cep telefonu veya çağrı cihazları vasıtasıyla cevapların illetildiği iddia ediliyor. Çetenin KPSS"deki kopya iddialarıyla ilgililerin olup olmadığı yönünde de araştırma başlattığı öğrenildi.