Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tüm yurt genelinde yapılan KPSS'nin 5-6 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen lisans düzeyi oturumunun ilk ayağı sona erdi. İlk oturuma giren adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi. Bingöl Erdem Lisesi'nde ter döken öğrenciler, sınav süresinin sona sermesiyle sınav salonlarını terk etti. Sınavdan çıkan memur adayları, soruların geçen yıla oranla daha kolay olduğunu belirtti. Sınava giren adaylardan biri, soruların geçen yıla oranla daha kolay olduğunu kaydederek, "Çalışan için kolaydı. Geçen yıla göre kolaydı sorular" dedi.

Bir başka aday ise, sınav süresini yetiremediğini kaydederek, "Orta derecedeydi. Çok kolay da vardı, zor da vardı. Süre pek yetmedi. Sorular daha güzel olabilirdi. Çalıştığım alandan sorular geldi. Benim için bu güzel oldu" şeklinde konuştu.

Saat 14.00'te öğleden sonra oturumuna girecek olan öğrencilere eğitim bilimlerinden 80 soruyu yanıtlamaları için 100 dakika verilecek.