Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderilen 26 klasörde 100 bin belgenin olduğu öğrenildi. Bu belgelerin incelenmesinin 3 ay alması bekleniyor. Dolayısıyla yakın zamanda bir kararın alınması da çok zor...
 
DEVRİM TOSUNOĞLU
 
Türkiye'nin gündemini değiştiren şike soruşturmasında, Futbol Federasyonu'na savcılık tarafından gönderilen belgelerin incelenmesi sürüyor. Emniyetin tasnifinden geçen ve savcılık denetiminden sonra TFF'ye gönderilen belgeler için özel güvenlik önlemlerinin alındığı ortaya çıktı.
 
KOZMİK odada incelenecek belgelerin 26 klasör içinde 100 bin dokümandan oluştuğu bilgisine ulaştı.
 
GİZLİLİĞE ÖZEL ÖNLEM TALEBİ
BU dokümanlar, parmak iziyle girilebilen odada Etik Kurulu tarafından inceleniyor. 
SAVCILIK halen soruşturma devam ettiği için Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin de bu belgeleri incelerken, gizliliğe özel bir önem vermesini talep ediyor.
 
EMNİYET'İN de bu belgelerin kopya edilmesini önlemek için üzerine, 'TFF'YE VERİLEN BELGELER' kaşesini vurduğu belirtildi. Alınan bu önlemle belgelerin kopyalanma ve görüntülenme ihtimalinin ortadan kalktığı vurgulandı.
 
FEDERASYONA verilen bu belgelerin arasında gözaltına alınan kişilerin konuşma tutanaklarının yanı sıra, fiziki takip görüntüleri ve savcılıkta verilen ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.
 
PLANLANANDAN DA UZUN SÜRECEK
FUTBOL Federasyonu'nun şayet varsa, ismi şikeye bulaşmış takımlar hakkında, yargıdan önce karar verebilmesi için gönderilen belgelerin titizlikle incelemesi gerekiyor.
26 klasörde toplanan 100 bin dokümanın incelemesinin ise en az 3 ay sürebileceği ve bu zamandan önce bir kararın çıkmasının mümkün olmayacağı belirtiliyor.
 
akşam