Terör suçlarına bakmakla görevli özel yetkili Cumhuriyet Savcılarının isteği üzerine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi yedek yargıçlığının verdiği arama izni doğrultusunda bu sabah 10.45'te Balgat Kirazlıdere mevkisinde bulunan Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda dördüncü kez arama başlatıldı.

Soruşturmayı yürüten savcılar ile arama kararını veren yedek yargıcın katıldığı çalışmalarda, merkez komutanlığı görevlileri de bulunuyor.

Ankara'da, 19 Aralık'ta 2 askeri personelin kuşku üzerine yakalanıp daha sonra serbest bırakılmasının ve Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda ilk yapılan aramanın ardından Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, 8 askeri personelin gözaltına alındığı duyurulmuştu.

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda gerçekleştirilen incelemelerin bir müddet daha devam edebileceğini bildirmişti.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde sabah saatlerinde Kirazlıdere'deki incelemelere ilişkin bir açıklama yapıldı. Yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında 26 Aralık 2009 günü içeriği Devlet sırrı niteliğindeki belgeleri kapsayan bölümde başlatılan arama faaliyetinin, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 125'inci maddesi uyarınca ilgili Hakim tarafından bizzat yapıldığı belirtilen açıklamada, "Tek Hakim tarafından yapılmakta olan bu inceleme sürecinde, doğal olarak dinlenme ve idari işler için aralar verilmekte, bu nedenle inceleme süresi uzamaktadır. Tamamen yasal çerçeve kapsamında yürütülmekte olan bu incelemenin bir müddet daha devam edebileceği anlaşılmaktadır" denildi./sabah