2009 Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine yarın başlanacak. Bütçenin açılış görüşmeleri liderlerin mücadelesine de sahne olacak.

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli'nin yarınki bütçe konuşmalarında nasıl bir performans gösterecekleri merakla bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine yarın başlayacak. Bütçenin tümü üzerinde yarın yapılacak görüşmeler, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın sunuşuyla start alacak. Bütçe görüşmelerinin açılışında hükümet adına ve gruplar adına yapılacak konuşmalar için 1 saat süre verilecek. Bütçe görüşmelerinde AK Parti adına Grup Başkanvekilleri Nihat Ergün ve Mustafa Elitaş, CHP adına Genel Başkan Deniz Baykal, MHP adına Genel Başkan Devlet Bahçeli ve DTP adına Grup Başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ve Fatma Kurtulan konuşacak. Hükümet adına ise Başbakan Erdoğan bir konuşma yaparak eleştirileri cevaplayacak. Liderlerin, 29 Mart yerel seçimlerinden önce kozlarını paylaşacağı bütçe görüşmeleri için CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli'nin, özellikle yaşanan ekonomik gelişmeleri öne çıkaran oldukça sert birer konuşma hazırladıkları, Başbakan Erdoğan'ın da yapılan eleştirilere aynı tonda cevap vereceği öğrenildi.

Meclis'in yarın başlayacak olan bütçe maratonu 12 gün sürecek ve 27 Aralık'ta sona erecek. Genel Kurul, 12 gün boyunca hafta sonları dahil aralıksız çalışacak. TBMM Genel Kurulu, 21 ve 27 Aralık günleri hariç her gün bütçe görüşmeleri nedeniyle saat 11.00'de toplanacak, program bitimine kadar çalışacak. 21 Aralık Pazar günkü bütçe görüşmeleri saat 15.00'te, 27 Aralık Cumartesi günü yapılacak kapanış görüşmeleri ise 10.00'da başlayacak.