Avukat, “Bu kararı anlamış değilim. Nasıl gizlilik kararı verilebilir?” diye şaşkınlığını ifade etti
 
Cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümünden önce avukatına yazdığı mektupla, yaşayıp katılması halinde Odatv davasında yapacağı savunma metni, “gizlilik” kapsamına alındı. Savcılık bu gerekçeyle iki evrakı da avukata vermedi.
Kozinoğlu tarafından kaleme alındığı belirtileniçeriği bilihmeyen savunma ve mektuba savcılık ölümünün ardından el koydu.
 
Avukat Hüseyin Derin Yarsuvat, ölümünün ardından sözkonusu mektubu ve savunmayı savcılıktan talep etti. Cuma günü Kozinoğlu’na ait mektup ve savunmanın avukatlarına verileceği bildirildi. Ancak, Silivri Başsavcılığı’na giden avukat Yarsuvat’a mektup ve savunma verilmedi. Nedeni ise gizlilik kararı olarar açıklandı.
 
Silivri Başsavcılığı’nca, Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma yürütüldüğü ve bu soruşturma çerçevesinde Kozinoğlu’nun koğuşunda bulunan mektup ve savunmaya el konulduğu belirtildi. Soruşturma dosyası üzerinde gizlilik kararı bulunduğunu belirten savcılığın, avukat Yarsuvat’a mektup ve savunmayı vermediği öğrenildi.
 
‘Gizlilik verilemez’
 
Yarsuvat, “Bugün (cuma günü) mektup ve savunma metnini almak için adliyeye gittim. Savcılık bana ‘gizlilik kararı’ bulunduğunu ve veremeyeceğini belirtti. Bu kararı anlamış değilim. Burada bir suç araştırılmıyor. Nasıl gizlilik kararı verilebilir? Mektup ve savunmanın, avukatı olarak bize verilmesi lazım. Kozinoğlu’nun orada neler yazdığını bilmek istiyoruz” dedi. Yarsuvat, gizlilik kararına itiraz edeceğini belirtti.