Ünlü mankenler Yasemin Kozanoğlu ve Ayşe Hatun Önal hakkında “örgütlü bir şekilde uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan özel yetkili savcılık tarafından yürütülen soruşturmada görevsizlik kararı verildi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliği’nce, geçtiğimiz mayıs ayında aralarında tanınmış işadamlarının çocuklarının da olduğu 14’ü tutuklu 19 şüpheli hakkında “örgüt kurmak, yönetmek” ve “uyuşturucu ticareti yapmak ve temin etmek” suçlarından iddianame hazırlandı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Ali Rıza Kantar, sanıklardan Hakan Karabulut’tan temin ettiği esrar ve kokain maddelerini, ünlü mankenler Yasemin Kozanoğlu ve Ayşe Hatun Önal’a sattığını söyledi.

Ancak soruşturma kapsamında ocak ayında gözaltına alınıp serbest bırakılan Yasemin Kozanoğlu ve Ayşe Hatun Önal iddianamede sanık olarak yer almadı. Soruşturma savcısı, dosyasını ayırdığı iki manken hakkında görevsizlik kararı verdi. Savcı, Kozanoğlu ve Önal’ın “örgütle irtibatlarının olduğuna” dair kuvvetli delil bulunmadığını belirtti. “Kullanmak için uyuşturucu bulundurmak” suçunu işlediği iddia edilen mankenlerin soruşturması halen devam ediyor.