Aydın Çevre Orman İl Müdürlüğünden bedelsiz olarak verilen en iyi kalitedeki fıstık çamları ilk etapta Bozdoğan"ın Güney köyüne 240, Güre köyüne 260, Hışımlar köyüne 400 ve Alhisar köyüne 100 olmak üzere dört köye toplam bin adet fıstık çamı fidanı dağıtıldı.
Bozdoğan Belediye Düğün salonunda gerçekleştirilen fidan dağıtım töreninde konuşma yapan Bozdoğan Kaymakamı Hasan Gökpınar; “Gariban vatandaş ve yoksul çiftçimize fıstık çamı desteği vererek hem köylerimizin yeşillenmesine hem de gelir elde etmelerine imkan sağladık. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş"un desteği ile bozdoğan ve köylerine bin adet fıstık çamı fidanı verildi. 8-10 yıl gibi bir sürede ürün vermeye başlayan en kalitelisi diyebileceğimiz çam fidanlarının köylülerimize iyi gelir getireceğine inanıyoruz. Çevre orman il müdürlüğümüzün desteği ile bedelsiz olarak verilen bu fidanların ardından zeytin ve daha başka fidanlardan alınacak. Maddi durumu iyi olmayan köylümüze ve vatandaşımıza destek vermeye devam edilecektir. Köylülerimiz bu fıstık çamları ile 10 yıl sonra ayda 100-200 TL gibi bir gelir elde edecek. Köylülerimize en iyi hizmetin bu şekilde olacağına inanıyorum. Yardım bekleyerek değil, para kazanarak hayatlarını sürdürmeleridir” dedi.
Köy Muhtarları, geçen yıl aldıkları 100 fidanın ardından bu yılda Bozdoğan Kaymakamı Hasan Gökpınar"ın girişimleri sayesinde 4 köyün fidan alması kıraç olan köylerin yeşillenmesi ve aynı zamanda yüksek gelir getiren çam fidanlarına sahip olmalarının köylüleri çok mutlu edeceğini ifade ederek Kaymakam Gökpınar"a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. -iha