Şubat ayı ortalarında yağan şiddetli yağışlar ve fırtına nedeniyle aralıklı mesafelerle çöken yollar hala yapılmayı bekliyor. Bu durumdan çok rahatsız olduklarını belirten köy halkı yolların ne zaman düzeleceğini merak ettiklerini, yetkililerin ilgisizliğinden dolayı yoldan geçen herkesin tehlike altında olduğunu dile getirdiler.
“Yolların düzeltilmesi için illaki ölümler mi beklenmeli” diyen Malgaç Mustafa Köyünde ikamet eden Süleyman Çetin, “15 gündür yolumuzun ulaşımını sorunlu bir şekilde sağlamaktayız. Bu süre zarfında belirli mesafelerde oluşan göçüklerden sadece birkaçını düzelttiler. En tehlikeli olan "Sarı Yar Mevkii" diye tabir ettiğimiz bölgedeki oluşan göçük ulaşımı sağlanan tüm köy halkını tedirgin etmektedir. Her gün çevre okullara servislerle öğrenci taşınmaktadır. Bir arabanın zar zor geçebildiği köy yolumuzun göçük oluşan kısmından araçların hala geçebiliyor olması büyük bir mucizedir. Allah korusun bir gün bir araç geçerken yolun geri kalanının göçmesi halinde bir aile yok olabilir. O zaman mı yetkililer harekete geçecek soruyorum size. Alt tarafı nereden bakarsanız 100 metre uçurum. Maalesef bu bizim Türkiye"nin gerçekleri. Düşünsenize bir araç için geçmeye bile yetmeyecek kadar adına yol denilen, geri kalan bölgenin de göçmeye mahkum olduğu bir yoldan geçmenin verdiği kaygı ve korku ile yaşamayı. Ama bizde bir atasözü vardır. "Geçti Bor"un pazarı, sür eşeğini Niğde"ye" Allahtan temennimiz bu atasözünü dile getirmeden, bir facia yaşanmadan önce yetkililer gerekli tedbir ve önlemleri alarak bu işi çözüme kavuştururlar. Buradan yetkililere sesleniyorum; Bu yol ne zaman yapılacak” dedi.
Malgaç Mustafa Köy muhtarı Kemal Ören de,“Köyümüz harap durumda, yollarımız çok kötü. Biliyorsunuz ki bu yıl kış mevsimi çok çetin geçti. Yağan sağanak yağmurlar ve oluşan fırtınalar nedeniyle köylerimizin çeşitli mevkilerinde çökmeler oluştu. 1 ay öncesinden başlayan çökmeler zamanla çoğalarak tehlike arz etmeye başladı. Acaba bugün yardım gelir mi diye sürekli yardımın gelmesini bekliyoruz. Maalesef sorunlarımız sadece yollarla bitmiyor. Köyümüzün parke taşları için bir proje düzenledik. Projeyi kaymakamlığa verdik. Verdiğimiz proje kapsamında 5 bin TL"lik bir ödenek ayrıldı. Halbuki bizim verdiğimiz projenin bize maliyeti 44 bin TL idi. 5 senelik muhtarlık dönemim boyunca köyün bütçesine ayrılan para 11 bin TL oldu. Yol sorunumuz var, su sorunumuz var, yıllardır 14 kilometrelik bir asfalt sorunumuz var. Yapılacak, hala yapılacak, bekliyor. Malgaç Mustafa Köyü halkı olarak bizim önümüze siyasal olarak bir taş konulduğunun farkındayız. Buna en güzel cevabı seçimlerde vereceğiz” diye konuştu.