Aydın Tarım İl Müdürlüğü tarafından 'Kırsal Alanda Sosyal Destek' projesi kapsamında Kuyucak İlçesi'ne bağlı Bucak Köyü'nde 50 aileye 6'şar baş olmak üzere toplam300 baş damızlık gebe düve dağıtımı yapıldı.
Bucak Köyü Tarımsal kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan proje kapsamında ilk defa Aydın'da Tarım Bakanlığı tarafından aile başına 6'şar adet gebe düve dağıtımı yapılmış oldu. Aynı zamanda birlik üyeliğine kaydedilen çiftçilerin her türlü desteklemeden faydalanacağı bildirildi.
Düvelerin dağıtımı nedeniyle Bucak Köyünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Ak Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, köylüler ve proje kapsamında gebe düve alacak olan çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Bucak Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cengiz Akkın, uzun çalışmalar sonunda bu projeyi hazırladıklarını belirterek ekip arkadaşlarına ve kendilerini her türlü desteği sağlayan Milletvekili Ahmet Ertürk ve Tarım İl Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti.
Devletin çiftçinin kalkınması yönündeki çabalarını sürdürdüğünü, özellikle son yıllarda hayvancılığa önemli yatırımlar yapıldığını belirten Aydın tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Aydın'da bir ilki başararak ilk defa aile başı 6 damızlık düve desteği alan Bucak Köyü Kooperatifi yönetimine tebrik etti. Aydın'ın tarımın yanı sıra hayvancılıkta da büyük mesafe aldığını kaydeden Tarım İl Müdürü Öztürk “Son zamanlarda Bakanlığımız ve valiliğimizin çabaları ile ilimizde tarım ve hayvancılık alanında önemli yatırımlar yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir" dedi.
Hükümet olarak üretim yapan ve ülkeye katma değer sağlayan herkese her zaman her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten AK Parti Aydın milletvekili Ahmet Ertürk “Özellikle Aydın'da kuraklık nedeniyle çiftçilerimiz tarımdan emeğinin karşılığını alamadı. Hükümet olarak bunların hepsini çok iyi biliyoruz. Son yıllarda Aydın tarımın yanında hayvancılık sektöründe de çok iyi mesafeler aldı. Üreticinin yaşadığı zorlukları bildiğimiz için bir çok konuda destekleme başlattık. Desteklemelerle birlikte tüm çiftçilerimizin emeğinin karşılığını alacağına inanıyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Vali yardımcısı Mehmet Öksüz, projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek çiftçilere de bol kazançlı günler diledi.
Konuşmalarından sonra 50 aileye 6'şar baş olmak üzere toplam 300 baş gebe düve çekilen kura ile sahiplerine protokol tarafından teslim edildi.
Gebe düve dağıtımı projesi kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Bucak Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 5 yıl geri ödemesiz 1 milyon 193 bin 540 YTL destekleme yapıldığı bildirildi.