Özel İdarenin Aydın ve İnicrliova Belediyeleriyle yaptığı görüşmelerin ardından 4 köy için ayrılan 51 Bin 500 TL’lik ödeneğin önümüzdeki günlerde köylere iletileceği öğrenildi.
Aydın merkeze bağlı Yılmazköy, Kocagür ile İncirliova’ya bağlı Sandıklı ve Gerenkova köylerine çıkan ödeneklerin Belediye Mücavir alanları içerisinde kalmalarından dolayı dondurulan ödenekleri köylere gönderilecek. Bugüne kadar bahse konu köylere Aydın Özel İdaresi olarak her türlü yardımı yaptıklarını açıklayan Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, “Aydın merkeze bağlı Yılmazköy ve Kocagür köyü ile İncirliova’ya bağlı Sandıklı ve Gerenkova köylerine altyapı hizmetini mücavir alanında yer aldıkları belediyeler vermeli. Çünkü onların vergilerini belediyeler topluyor. Vergiyi belediyeler toplasın altyapı hizmetini Özel İdare versin. Buna karşıyız. Bu nedenle İl Özel İdaresi Encümeni’nden çıkan ödenekleri bir süreliğine dondurduk. Ancak belediyelerle görüşmelerimizden sonuç alamayınca köylerde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için 4 köy için ayrılan ödenekleri göndermeye başladık” dedi.
‘HUKUKEN O KÖYLERE HİZMET VEREMEYİZ’
Aydın Merkez Kocagür ve Yılmazköy köylerinin belediye mücavir alanı içerisinde olduğunu doğrulayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “2011 yılında Yılmazköy’den 23 Bin TL, Kocagür’den ise 30 Bin 468 TL emlak vergisi taahhüt etti. Fakat iki köyden ödenen para 10 Bin TL’eye geçmez. Belediyenin görevi sınırları içindeki yerlere hizmet götürmektir. Beleidye sınırı ile mücavir alanı aynı şey değil. Belediye Mevzuatı 14 Maddesi aynen şöyle diyor; ‘Belediye, mücavir alanlarına ancak meclis kararıyla hizmet götürebilir’. Bizim alınmış böyle bir kararımız yok. yani biz hukuken bu iki köyümüze hizmet götüremeyiz” şeklinde konuştu.