5 Ay sürecek kurslara köyde yaşayan İngiliz bir çiftte katılırken, İngiliz çifte kursta Türkçe eğitimi alıyor.

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Didim Halk Merkezi Müdürlüğü ve Balat Köyü işbirliğiyle Balat köyünde ilk kez köylülere ve öğrencilere yönelik İngilizce kursu veriliyor. 5 Ay sürecek kurslara köyde yaşayan İngiliz bir çiftte katılırken, İngiliz çifte kursta Türkçe eğitimi alıyor. 1,5 aydır devam eden kursun Balat Köyü Muhtarlığının başvurusu ile açıldığı öğrenilirken, Kursa ilköğretim öğrencileri dışından köyde yaşayan Köylü kadınlar ile erkeklerin katıldığı görüldü. Köyde yaşayan ve kurs alan köylü kadınlar başlarında örtüsü ellerinde İngilizce kitabı ve defterleriyle İngilizceye olan ilgilerini her fırsatta derste dile getirirken, erkeklerde kursu bayanla kadar titiz şekilde takip ediyor.
Kursta köylü bayanlar zaman zaman sorulan sorulara cevap verirken tahtaya kalkarak sorulara cevap vererek öğrenme azimlerini ortay koyuyor. Kursun Eğitimini yine aynı köyde doğan ve emekli olan İngilizce Öğretmeni Mustafa Yeni tarafından verilirken Haftanın 3 günü devam eden kurs akşam saat 19.00 ila 21.30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Kursla ilgili bilgiler veren Kurs Hocası ve Emekli İngilizce Öğretmeni Mustafa Yeni, “Bu kursumuz 1,5 aydır sürüyor. Muhtarlığımızın talebi ile başlatıldı. Bu köyün turizmle bağlantılı olması sebebiyle bu kursa talep fazla oldu. Yaklaşık 80 kişi başvurdu ama 30 kişiyle sınırlı tuttuk. Mart ayına kadar kurs sürecek. Kursumuza ayrıca İngiliz bir çiftte katılıyor. Clive Shakespeare adlı İngiliz arkadaşımız aynı zamanda Emekli İngilizce öğretmeni ve Türkçe olarak verdiğimiz kursta eşiyle birlikte Türkçe öğreniyorlar. Şu an için gösterilen ilgiden ve azimden memnunuz. İngilizceyi tüm öğeleriyle anlatıyoruz” dedi.

Kursa katılan Balat köyü sakinlerinden Duriye Çeşme ise “Bu kursa başlamadan önce İngilizce hakkında hiç bir bilgin yoktu. Zaman zaman derslere gelemedim. Şu an köyümüzde zeytin ve pamuk sezonu da bitti. Artık kursa geliyorum ve derdimi İngilizce olarak anlatabiliyorum. Hayatın her alanında bize lazım olacağını düşünüyorum. Otobüste bir İngiliz ile sohbet edeceğimi inanıyorum” diye konuştu.

Kursa katılan İngiliz Clive Shakespeare (61) ise, şunları söyledi: “Bu köyde yaşayacağım için Türkçe öğrenmem gerektiğini düşünüyorum. Burada samimi bir ortam var ve ikili ilişkilerimiz için bu kursa katılıyorum”
Clive"in eşi Aldona Shakespeare da, “Köy ortamında konuşulanları anlamak onlarla iyi iletişim kurmak için kursa geliyoruz. Bu ortamda çok memnunuz” ifadelerini kullandı.
Kursların Mart ayına kadar süreceği ve katılan kursiyerlere Sertifika verileceği öğrenildi./iha