Çine ilçesinde vaatlere rağmen 8 yıldır köprüleri yapılmayan köylüler, ulaşımı sağlayabilmek için ortak kayık aldı. Yıllardır devam eden ulaşım sorunlarını sefaya dönüştüren köylüler, bürokrat ve vekilleri bedava Sandal keyfine davet etti.

Çine Çayı'nın arazileri ikiye böldüğü Çöğürlük köyünde çiftçiler 300 metre uzaktaki tarlasına ulaşmak için 30 kilometre yol kat etmek zorunda kalıyordu. Köprü isteklerine 2004 yılından buyana olumlu cevaplar ve sözler ile karşılık bulan köylülerin Umutlu bekleyişi hep başka baharlara kaldı. Çine Adnan Menderes Barajı, su tutmaya başladıktan sonra çayda su olmadığı için rahat rahat karşıya gelip geçen köylüler, barajdan su salınmaya başlaması ile birlikte çileli günlerine geri döndü.

9 KÖY KÖPRÜ İÇİN BİRLİK OLDU

Yaşanan ulaşım sıkıntısının giderilmesi için aynı sorunun paydaşları Çöğürlük, Bahçearası, Kirazderesi, Gökyaka, Bucak, Cumalı, Altınova,

Özeren ve Dorumlar köyü muhtarları ortak dilekçe ile gerekli yerlere başvurarak, girişmelerde bulundu.

Geçen 8 yılda verilen sözler bir türlü yerine getirilmeyince eldeki avuçta ne varsa birleştirilip bin 250 TL'ye kayık satın alınarak soruna kısmen geçici çözüm bulundu. Kayıkla ulaşımını sağlamaya başlayan köylüler, bir süre sonra kayık yolculuğundan keyif almaya başladı. Vaatler veren ancak sorunlarını bir türlü çözmeyen bürokratlar ve siyasetçileri çayda kayık sefasına davet eden köylüler; Sandal keyfi için milletvekilli ve yetkililerden ücret talep etmemeği kararlaştırdı.

KÖYLÜLERİNDEN AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI ÖKTEN'E SİTEM

Çayın hemen karşısındaki tarlasına gitmek için çiftçilerin 30 kilometre yol dolaşmas zorunda kaldığın belirten Köy Muhtarı Cavit Uyar, "2004 yılından ilk sözü dönemin Ak Parti Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar verdi. O dönem Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı olan köylümüz şimdiki Ak Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten de yakından ilgileneceğini iletti. Daha sonra köye hangi partiden olursa olsun gelen her siyasetçi bu köprü için söz verdi. Bizim de muhtarlık olarak verdiğimiz onlarca dilekçe var. Bizimle birlikte aynı sorunu yaşayan Bahçearası, Kirazderesi, Gökyaka, Bucak, Cumalı, Altınova,

Özeren ve Dorumlar köyleri muhtarları ile 9 muhtar ortak dilekçelerimiz ve girişmelerimiz var ama bugüne kadar netice yok. 8 yıl geçti, çok çileler çektik. Bugün köylülerimiz böyle bir geçici çözüm buldular. Bununla sadece insan geçebiliyor" dedi.

"GÜVENMEK ZORUNDAYIZ"

Yaşanan ulaşım sıkıntısının kendilerini mağdur ettiğini ifade eden Uyar, "Traktör ile işi olsa yine dolaşmak zorundalar. Bir an önce buraya bir köprü yapılarak sorunumuzun giderilmesini istiyoruz. 2009 yılında Çine Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne köprünü yapımı için ödenek geldi. Köprünün yapımı için 100 bin TL ödenek ayrılmış ve 150 bin TL'ye de pazarlık yapılmıştı. Bu güne kadar kandırıldığımızın farkındayız ama hala ümitliyiz. Çünkü devletimize ve yöneticilerimize güvenmek zorunda olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah onlar da bizim güvenimizi kaybetmemeleri gerektiği düşüncesi ile hareket ederler" diye konuştu.

KAYIK BİN 250 TL'YE MAL OLDU

Su pompası çalıştırma ve sulama yapmak gibi traktöre ihtiyaç olmayan durumlarda geçmek için kayık satın aldıklarını söyleyen köy sakinlerinden Hayrettin Eriş de, "Kayık bize bin 250 TL'ye mal oldu. Köyümüzden Ergün Algın arkadaşımız akıl etti ve onun öncülüğünde 20 kişinin 50'şer TL katılımı ile aldık.

Kayık 630 TL'ye nakliyesi, halatları ve makarası bize bin 250 TL'ye mal oldu. 250 TL'lik eksiği gidermek için ilk etapta katılmayıp da kullanmak isteyenlerden toplayacağız. Dileyen gelip Çine Çayı'nda bizim kederimiz nedeniyle yaptığımız bu kayıkla eğlence yapabilir. Sorunumuzu çözmesi gereken yetkililerden ve siyasetçilerden ücret almayacağız" şeklinde konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png