Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Dereköy ile Karpuzlu’nun Mumcular köylerini birbirine bağlayan yol 1990 yılında hizmete açıldı. Kocaçay üzerine bir köprü inşa edilmemesi nedeniyle yağışlarla birlikte her yıl yol ulaşıma kapanıyordu. Yılın 5-6 ayı ulaşıma kapanan yolu kullanmak zorunda kalan köylüler ancak çayın içine yerleştirdikleri kaya parçalarının üzerinden atlayarak karşıya geçebiliyordu. Bu güne kadar çaydan karşıya geçmeye çalışırken sele kapılan 3 köylü ve onlarca hayvanın canına mal olan ulaşım sıkıntısı bölge köylüsünün en büyük sıkıntılarının başında geliyordu.
2011 yılı KÖYDES projesi kapsamında Koçarlı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilen Dereköy Köprüsü’nde kemer menfez köprü inşaatı tamamlandı. İnşaatı İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen köprü, geçici kabule hazır hale getirildi.
Köprünün çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Dereköy Muhtarı Sezai Çetini “Dereköy’den Karpuzlu’nun Mumcular köyüne gidilen bu yol 1990’lı yıllarda açıldı. Ancak Kocaçay dediğimiz ve şu anda üzerine köprü yapılan bu çay kış mevsiminde ulaşıma kapanıyordu. Yıllardan beri köprümüz olmadığı için bugüne kadar toplam 3 kişi sele kapılıp boğularak hayatını kaybetti. Bununla birlikte pek çok hayvanlarımızda sele kapılarak telef oldu. Sadece yaya geçebileceği bir köprü olsa diye hayal ettik devletimiz sağ olsun, şimdi çok geniş ve güzel bir kemer köprüye kavuşuyoruz. Bizim ulaşım sorunumuzun çözüm noktasında katkıları nedeniyle başta Sayın Valimize, Koçarlı Kaymakamımıza, Özel İdare Genel Sekreterimiz Halil İbrahim Aktemur’a, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ve tüm Özel İdare çalışanlarına ayrıca İl Genel meclisi üyelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur da, “2011 yılı KÖYDES projesi kapsamında çalışmalarına başlanan Dereköy Kemer Köprüsü, beton inşaatı tamamlanmıştır. Hizmete açılabilmesi için, dolgu çalışmalarına başlanacak olan köprünün iklim şartlarının da elverişli olmasıyla birlikte, kısa bir sürede tamamlanması hedeflenmektedir. Koçarlı ve Karpuzlu İlçesinin köylerini birbirine bağlayan bu köprü, ulaşıma açıldığında o yörede yaşayan vatandaşların yıllardır süren köprü özlemi de sona erecektir” diye konuştu.
20111214ay496015_01.jpg