Koçarlı ilçesine bağlı Kızılcabölük köyünde bulunan şoförlerin korkulu rüyası eski Sarıçay Köprüsü tarih oluyor.
Muğla"ya bağlı Milas ilçesine ile Aydın"a bağlı Söke, Çine ve Karpuzlu ilçeleri arasında geçişleri sağlayan ve dar olması nedeniyle çökme tehlikesi taşıdığı için araçların güçlükle geçtiği, pek çok kazaların olduğu, şoförlerin korkulu rüyası haline gelen eski Sarıçay Köprüsü"ne nihayet el uzandı. Kızalcabölük köyünde bulunan Sarıçay Köprüsü, İl Özel İdaresinin yardımıyla KÖYDES Projesi kapsamında tek şeritli ve sıkça kazalara neden olan köprünün yanına bu kez çift şeritli sağlam bir köprü yapıldı.
Köprünün bitimine en çok yıllarca zor durumda kalan köy halkı sevinirken konuyla ilgili Aydın"ın Koçarlı ilçesinin Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kızılcabölük Köy Muhtarı Hasan Esin şöyle konuştu; “Bundan 40 yıl önce köylülerimiz köprü olmadığı için kış aylarında ilçeye ve illere geçemiyor mahsur kalıyorlardı. Hastalıkta, kazalarda ulaşım sorunu yaşanıyor çok zor günler yaşanıyordu. Daha sonra bir hayırseverin yardımıyla bize tek şeritli ama o zamanın şartlarıyla işimize çok yarayan bir köprü yaptırdı. Fakat git gide bakımsızlıktan köprünün aşınması daha sonra da araçların çoğalması nedeniyle geliş geçiş zor olmaya ve sık sık kazalar olmaya başladı. Ulaşım sorununu muhtarlık olarak 1993 yılında Köy Hizmetlerine (bu günkü adıyla İl Özel İdaresine) başvurduk. Nihayet köprü bu yıl yapıldı ve köylüler 40 yıl sonra rahat nefes aldı”
İl Özel İdaresi Teknik Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kılınç da, “Aydın"ın bir çok sorununu zaman içerisinde çözüme kavuşturduğumuz gibi, bu köprüde vatandaşlarımızın ulaşımda zorluklarla karşılaştığı bir köprüydü ve bu soruna da el atarak sorunu en kısa sürede çözdük. Tek aracın bile zor geçtiği bu köprünün kullanılması çok sakıncalıydı. KÖYDES Programımızda bu soruna el atarak yıllardır sıkıntı veren köprünün hemen yanına, iki aracın yan yana geçebileceği bir köprü yaptık. KÖYDES projesi kapsamında Aydın İl Özel İdaresi tarafından 220 bin YTL harcanarak yaptığımız bu köprüyle köylülerimiz rahat bir nefes aldı. Buna benzer sorunları olan diğer köylülerimizin köprü, yol, menfez, içme suyu ve tarımsal alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturacağız”