Köy Muhtarı Yalçın Yel, kavşakta neredeyse 2 günde bir trafik kazası meydana geldiğini belirterek yolun ışıklandırılmasını ya da alt geçit yapılmasını istedi. 
Köyün İzmir Ödemiş yolu ve Çiftlik, Beyköy, Cumadere, İlyasdere, Güzelköy, Kuyucular, Koçak, Eğrikavak, Akçaköy, İzmir Medegüme ve Çayır köylerine giden yolun kavşağında bulunduğunu belirten Muhtar Yalçın yel, her geçen gün artan trafiğe paralel olarak kazarlın da artmaya başladığını söyledi. Köyün eski adı ile anılan Daville Kavşağını trafik lambası konulması için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten Ovaköy Muhtarı Yalçın Yel, büyük bir kaza yaşanmadan yetkililerin bu sorunu çözmesin istediklerini belirtti. 
Işık olmadığı için yaya veya araç ile köyü ikiye bölen devlet karayolundan karşıya geçmenin çok zor olduğunu belirten Muhtar Yel, “Çocuklarımızı komşuya göndermeye bile korkuyoruz. Yaşlı ve çocukların aynı köyde yolun karşısında bulunan bakkala gitmesi imkansız hale geldi. Son bir ayda sadece bu kavşakta meydana gelen kazalarda 12 kişi yaralandı 2 kişi de öldü. Eğer trafik ışığı konulamıyorsa alt veya üst geçit yapılmasını istiyoruz” dedi.