Jandarma nezaretinde sabah saatlerinde iş makinelerini hazırlayan firma yetkilileri ise dağa çıkmaktan vazgeçti. 
Aydın’ın Çine ilçesi’ne bağlı İbrahimkavağı Köyü sınırları içinde kalan Madranbaba Mevkii’nde kurulması planlanan Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) Projesi başlayamadı. 21 Haziran 2011 günü yaşanan olaylar nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri altında Mardan dağına çıkmayı planlayan RES projesi yetkililerinin hazırlıkları yarım kaldı. Köylülerin iş makinelerini engel olmayacaklarını açıklaması üzerine şirket de dağa çıkmaktan vazgeçti. Aydın’dan getirilen çok sayıda asker Çine İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan geri döndü. İbrahimkavağı köyüne gitmek üzere Çine çıkışına konuşlandırılan iş makineleri ve özel güvenlikçiler, şirket yönetiminin talimatı ile geri döndü.
Çine’ne bağlı İbrahimkavağı köyü sınırları içinde kurulması planlanan RES projesini yapacak olan Kıroba Elektrik A.Ş. tarafından bugün jandarma eşliğinde Madranbaba Mevkii’ne çıkarak çalışmalara başlayacağının açıklanmasının ardından bölgede hazırlık yapıldı. Aydın’dan getirilen çok sayıdaki jandarma eşliğinde projeye başlayacak olan şirkete engel olmayacaklarını açıklayan İbrahimkavağı köyü sakinleri Aydın Valiliğine tepki gösterdi.
101.20120615151835.jpgKöy Meydanı’nda toplanan köylüler adına açıklama yapan Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş, “Proje için İbrahimkavağı Köylülerinin kar kuyuları, meraları gasp edilmek isteniyor. Bölgedeki yerleşim, tarım ve hayvancılık alanlarımız yok sayılıyor, bu hesaba göre biz de Madran’da yaşamıyoruz. Şikayetimiz üzerine 2 Mayıs 2012 günü 5 yıldır yatırıma başlanmadığı gerekçesiyle projenin önünü açan ÇED gerekli değildir kararını iptal eden Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, iptal kararından 23 gün sonra alelacele hazırlanıp, kopyala yapıştır oluşturulan düzmece bilgiler, gerçek dışı tespitlerle dolu Proje Tanıtım Dosyasını inceleyerek hukuka aykırı şekilde Madranbaba Rüzgar Enerjisi Santrali Projesine 25 Mayıs 2012 günü Çevresel Etki değerlendirmesi Gerekli Değildir kararı vererek görevini kötüye kullanmıştır. Devletin neredeyse ilgili tüm kurumları bu olup biteni, firmanın projesini objektiflikle sorgulamamış, projenin yapılacağı alandan güncel, gerçek verilerle çalışmamıştır” dedi.
Gözyaşları içerisinde dertlerini anlatan köylüler, “Köye yüzlerce asker gönderileceğinin açıklanması ve son dönemlerde Aydın Valisi Kerem Al’ın yaptığı bazı açıklamalar yanlı tutumlardır. Şirketin izinleri ve belgeleri şaibelerle dolu iken direk bize yüklenilmesine anlam veremiyoruz. Bugün bu dağa çıkılacak olmasını da devletin provokasyonu olarak nitelendiriyoruz. O yüzden biz bu provokasyona gelmiyoruz ve dağa çıkmıyoruz. Biz köylüyü kim koruyacak? Biz insan değil miyiz? Aydın Valisi ne yapmak istiyor? Biz Aydın ilinde yaşamıyor muyuz?” diye sitem ettiler.
DAĞA ÇIKMAKTAN VAZGEÇİLDİ
RES Projesini yapacak olan şirket, Çine girişinde iş makinelerini yükleyip hazırlıklarını yaptığı sırada şirketin üst düzey yönetiminden gelen emir ile Madran Dağı’na çıkmaktan vazgeçildi. Köylülerin engel olmayacaklarını açıklamalarına rağmen şirketin projeye başlamaktan vazgeçmesi üzerine Aydın’dan gelen Aydın’dan gelen jandarma ekiplerinin de geri gönderildiği bildirildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png102.20120615151911.jpg