4-5 ayda bir sayaçlarının bakıldığını ve bu nedenle birikmiş yüklü fatura ödemek zorunda kaldıklarını belirten köylüler fatura mağduru olduklarını ifade ediyorlar. Köylülere 110 TL"den başlayan ve 500 TL"ye kadar faturaların geldiğini ve bu ekonomik kriz ortamında bu faturaların ödenmesinin sıkıntı doğuracağını belirtiyorlar.
Yamaç Köy Muhtarı Ali Bozgunsoy bazı köylülerin gelen elektrik faturalarını ödeyemeyerek elektriklerinin kesileceğini dile getirirken; “Elektrik sayaçlarına her ay bakılmasını istiyoruz. Yüklü faturaları ödemek bir hayli zor oluyor” dedi.
AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketine daha önce konunun iletildiğini ancak elektrik sayaçlarını vatandaşların her ay kendilerinin yazarak ödeme yapabilecekleri yönünde yanıt aldıklarını belirten köylüler; “günümüzde birçok sayaç akıllı sayaç oldu. Köydeki birçok kişi bu yeni sayaçları okuyamaz. Yetkililerin bu konuyu dikkate alarak her ay köyümüze bir kişi gönderip sayaçlarımızı okumasını istiyoruz” diyerek, bu konuda gerekli çalışmanın yapılmasını istiyor.