Eğitim çalışmalarında, İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri"nden Şube ve İlçe Müdürleri , konusunda uzman teknik personel ve köylerde görev yapan Targel personeli görev alacak.
Konu ile ilgili Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada; “İl Tarım Müdürlüğümüzce çiftçilerimize yönelik olarak köylerde eğitim seferberliği başlatıldı. İl Merkezi ile birlikte 16 İlçeyi kapsayacak olan eğitim çalışmalarına, İl /İlçe Tarım Müdürlüklerimizden Şube ve İlçe Müdürlerimiz, konusunda uzman teknik personel ve köylerimizde görev yapan Targel personeli görev alacaklardır.
Aydın İli genelinde bütün köyleri kapsayacak şekilde uygulanacak olan eğitim çalışmalarının, üretim sezonu başlamadan, çiftçilerimizin iş yoğunluğunun en az olduğu Ocak, Şubat ve Mart aylarında tamamlanması planlanmaktadır.
Belirlenen zaman diliminde bütün köylere ulaşılabilmesi için eğitim çalışmalarının ağırlıklı olarak gece eğitimi şeklinde yapılması, böylelikle çiftçilerimize daha çok zaman ayrılması ve tarımsal alanda üreticilerimizin her türlü sıkıntı ve sorunlarının konuşulabileceği bir ortam hazırlanması hedeflenmiştir.
Çalışmalar İl Tarım Müdürlüğünün koordinasyonunda İl merkezi ve 16 İlçede aynı anda yürütülecek olup, İl merkezinde yapılacak olan ilk eğitim toplantısı, 18 Ocak 2011 tarihinde saat; 19.00 da Merkez Kızılcaköy"de yapılacaktır. Bir sonraki, 19 Ocak 2011 tarihinde Merkez Kardeşköy"de yapılacak olan Eğitim toplantılarına ara verilmeden devam edilecek” ifadeleri kullanıldı.