Köylere fidan dağıtımı nedeniyle Kuşadası Tarım Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi. Çınar Köyü"nde gerçekleştirilen törene Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen, Kuşadası Müftüsü İbrahim Türedi, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, İl Genel Meclis Üyeleri Zekeriya Diner, Kurtuluş Geyik ve Metin Akar ile köy muhtarları ve köylüler katıldı.
Kuşadası Köye Hizmet Götürme Birliği tarafından Çınar Köyü"nde yapılan törenle 300 incir ve 300 zeytin fidanının dikimi yapıldı. Çınar Köyü"nün ardından Kirazlı Köyü"nde bin adet kiraz fidanı, Yeniköy"de 300 zeytin fidanı, Yaylaköy"de 600 adet ceviz fidanı, Soğucak Köyü"nde 300 adet zeytin fidanı ve 120 adet erik fidanı ile Caferli Köyü"nde de 200 adet zeytin fidanı ve 100 adet ceviz fidanı dikimi yapıldı.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, köylerin ihtiyaçlarına göre incir, zeytin, kiraz, erik ve ceviz fidanı dikimi yaptıklarını belirterek, köylülerin talebi doğrultusunda biçki dikiş ve bilgisayar kursları açmak için hazırlık yaptıklarını söyledi. Kaymakam Esen, köylülerin incir festivali düzenlenmesi yönündeki taleplerini de değerlendireceklerini açıkladı. İl Genel Meclisi Üyesi Zekeriya Diner ise Kuşadası"na bağlı köylerin sorunlarını çözmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek, “Köylerden gelen istek doğrultusunda 5 çeşit fidan dikimi gerçekleştirildi. Köylerin ihtiyaçlarının karşılanması için yaptığımız çalışmalar devam edecek” diye konuştu. -iha