Irak"ın Türkiye sınırı boyunca 200 köyün güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığı öğrenildi

24.10.2007 17:30
Köylerdeki kadınlar, çocuklar ve gençler kent ve ilçe merkezlerindeki yakınlarının yanına sığınırken, okulların kapısına ise kilit vuruluyor. Irak"ın Türkiye sınırı boyunca yaklaşık 200 köy bulunuyor. Yerli halk Zaho"ya göç ediyor. Boşaltılan köyler arasında bir de Hıristiyan köyü var.

Saddam zulmünden kaçıp Kuzey Irak"ta Deştateğ köyünü kuran cemaati temsilen konuşan muhtar Hanna Musipedo, “Türkiye"den rica ediyoruz, bombardımanı durdursun. Burada PKK"lı yok. Yanlış yeri bombalıyorlar. Operasyon olacak korkusu yüzünden ailelerimizi kentlere gönderdik” diye konuştu.

PKK: Ateşkes yok

Talabani aracılığıyla tek taraflı ateşkes ilan ettiğini açıklayan PKK ise dün yine bundan vazgeçti. Kongra-Gel tarafından yayınlanan bildiride silah bırakmadıklarını, çünkü koşulları gerekli görmediklerini iddia ettiler. PKK önceki gün Türkiye"nin kendisine yönelik operasyonlara son vermesi ve sınırötesi harekat yapmaması şartıyla ateşkes ilan ettiğini açıklamıştı.

Sınıra dev bayraklar

Bu arada, Kuzey Irak"ta hemen her yerde bulunan Kürt bayrakları, sınır kesimindeki dağlara da kazınmaya başladı. Sınırın Kürt tarafının yanısıra ,Türkiye tarafına da yeni bayraklar dikildi. Kuzey Irak"ın Sinaht kesiminin hemen karşısında bulunan Türk karakolunun yanındaki tepede bulunan Siyahkaya üzerine yeni yapılan Türk bayrağı dikkat çekiyor.

Vatan