Köye giden AKP Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu, köylülerin, yol, su ve sağlık personeli talebiyle karşılaştı. Muhtar Sadık Bulut, 20 yıl içinde terörle mücadele 40 arkadaşlarını şehit verdiklerini hatırlatarak, "Hükümetlerin ihmali sonucu 30 hamile kadınımız ve 50 bebeğimiz öldü. Köye 5 yıl önce yapılan sağlık ocağına personel atanmadı" dedi.

3 Kasım 2002 seçimlerinde sandık kurulu oluşmadığı için Siirt'te seçimlerin iptaline neden olarak Recep Tayyip Erdoğan'a milletvekilliği ve başbakanlık yolunu açan Pervari'nin Doğan Köyü, yıllar sonra milletvekili ağırladı. AKP Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu, köye giderek köylülerin sorunlarını dinlerken yoğun isteklerle karşılaştı. Muhtar Sadık Bulut, 375 haneli 4 bin nüfuslu köyde 110'u kadrolu, 40'ı gönüllü olmak üzere toplam 150 köy korucusu bulunduğunu ve teröre karşı da büyük mücadele verdiklerini anlattı.

SAĞLIK VE ULAŞIM TERÖRDEN BETER

Doğan Köyü Muhtarı Sadık Bulut, yıllardır hem terörle, hem de köy sorunlarıyla macadele etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Terörle mücadele kapsamında PKK ile girdikleri çatışmalarda, 40 arkadaşının şehit olduğunu belirten Bulut, "40 arkadaşımız vatanı savunurken öldü. Ancak ulaşım ve sağlık sorunları daha çok canımızı yaktı. 20 yıl içinde 30 hamile kadınımız ve 50 bebek yolarda öldü. Mücadelemizin karşılığı bu olmamalıydı. 2004 yılında köye çok amaçlı bir sağlık ocağı yapıldı. Ancak o günden beri buraya bir sağlık görevlisi gelip de görev yapmadı" dedi.

KIŞ MEVSİMİNDE YOLLAR KAPANIYOR GIDAMIZ BİTİYOR

Köyde durumu acil olan hastalara ilk müdahaleyi köyde bulunan taburdaki askeri doktorların yaptığını belirten Muhtar Bulut, "Köydeki bir hastayı ya Siirt'e ya da Van'a götürmekten başka şansımız yok. Ancak kış mevsiminde her iki kente de ulaşım tamamen imkansız hale geliyor. Bazı mevsimler ekmeklik unumuz bitiyor, hayvanlarımızın yemi bitiyor alamıyoruz. Hayvanlarımız bu yüzden telef oluyor. Devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

ATANAN SAĞLIK PERSONELİ GELMİYOR

AKP Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu, köylüleri dinlerken sorunlarla ilgili not aldı. Helvacıoğlu, Siirt'in tüm ilçe köylerine eşit şekilde hizmet götürmeyi amaçladıklarını belirterek, bakanlığı telefonla arayarak, köye sağlık görevlilerinin atanması talebinde bulundu. Helvacıoğlu, "Bakanlık köye bir çok kez nokta atamayla hemşire atadı. Ancak gelmeden istifa ettiler. Yakın zamanda bir subay eşi burada göreve başlayacak. Köyün içme suyu, asfalt ve diğer hizmetlerin ivedi olarak yapılması için tüm birimleri seferber ettik" dedi.

Bakanlık tarafından iki sene önce başlatılan Köy-Des projesi kapsamında yolu ve suyu olmayan köy kalmadığını belirten Helvacıoğlu, bu yıl kanalizasyon ve tarımsal sulamaya önem verileceğinin altını çizdi. Doğan Köy'üne de bir çok hizmetlerin yapıldığını ancak halen eksikliklerin bulunduğunu söyleyen Helvacıoğlu, bunların da en kısa sürede giderileceği sözünü verdi.

Sandık başına gitmemişlerdi

SİİRT'in Pervari ilçesi'ne bağlı Doğan Köy'de 3 Kasım 2002 seçimlerinde köylerine hizmet götürülmediği gerekçesiyle üç sandıkta kayıtlı 706 seçmen, seçimleri boykot etmiş ve oy kullanmamıştı. AKP'nin Doğan Köyü'nde sandık kurulunun oluşmaması nedeniyle, oy kullanılmadığı gerekçesiyle yaptığı itirazı haklı bulan YSK, seçimlerin 9 Mart 2003'te yenilenmesine karar verdi. Yenilenen ve Mervan Gül'ün istifasıyla aday olan Recep Tayyip Erdoğan, önce milletvekili seçildi, daha sonra da Başbakanlığı Abdullah Gül'den devraldı.