Söke"ye 20 kilometre mesafede bulunan Karacahayıt köyünden ev alan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, yeni komşularının ayağına sağlık taraması hizmeti getirdi. Söke"ye bağlı Karacahayıt köyü sakinleri ile kurduğu sıcak ilişki ile köyde herkesin sevgisini kazanan rektör Baydar, köylülerden gelen talep üzerine Üniversite Hastanesi ekibi ile köyde sağlık taramasına öncülük etti.
Karacahayıt Köyü İlkokulunda sağlık taraması yapılacağını duyan 360 haneli köyün büyük bölümü akademisyenlerden oluşan sağlık ekibine koşarken Aydın Valisi H.Avni Coş, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Güzelyağdöken de sağlık taramasının yapıldığı ilkokulu ziyaret ettiler.
SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.Süleyman Kutluhan"ın da Söke Lisesinden mezun olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar; “Söke"ye vefa borcumuz vardı. Muhtarımız Ahmet Ateş"den sağlık taraması talebi gelince sağlık taramasını gerçekleştirdik. Bu tür sağlık taramalarını talep geldiği sürece başta Isparta"nın belde ve köylerinin yanı sıra Aydın"ın diğer bölgelerinde de yapmayı planlayabiliriz” dedi.
Sağlık taraması uygulamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın Valisi H. Avni Coş da; “SDÜ"nin değerli rektörü, bilim adamı Metin Lütfi Baydar ve ekibine teşekkür ediyoruz. Komşu illerdeki Üniversiteler aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesininçok yararlı olduğunu değerlendiriyoruz. Adnan Menderes Üniversitemizin de muhtarlarımızdan talep gelmesi üzerine bu tür sağlık taramasını yapabileceğini düşünüyorum. Valilik olarak bu konuda her türlü desteğe hazırız” diye konuştu.
Karacahayıt köyünde yapılan sağlık taramasında 450 vatandaş poliklinik sağlık taramasından geçirilirken bazı hastalar da hastaneye sevk edildiler.