Susuz kalan köylüler, 6 aydan buyana 9 kilometre uzaklıktaki göletten su taşırken, kanserli su bidonlarını köyün dışına attılar. Yetkililer, şebeke suyunda ellerin bile yıkanmaması uyarısında bulundu. 

www.bursadabugun.com sitesinde yer alan habere göre, Yenişehir ilçesine bağlı Süleymaniye köyünde 6 ay önce içme suyu testi yapan Yenişehir Sağlık Ocağı ekipleri, suda kanserojen maddelerin bulunduğunu ve suyun arsenik oranının yüzde 87'ye yükseldiğini tespit etti. Sağlık Bakanlığı, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ve İl Özel İdare'nin de ayrı ayrı yaptıkları testlerden aynı sonuç çıkınca, köylülere içme suyunun içilmemesi, çamaşırların yıkanmaması, hayvanların bu sudan içirilmemesi hatta ellerin dahi yıkanmaması için uyarıda bulunuldu.

Susuz kalan köylüler, içme ve ihtiyaç sularını köyün 9 kilometre uzaklığındaki gölet suyundan taşımaya başladı. İçme suyu kullandıkları bidon ve şişeleri de köyün dışına atan köylüler, içme sularının biran önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

SUYU KANSEROJEN HALE DEPREM GETİRDİ
Konuyla ilgili köylüleri bilgilendiren yetkililer, suya Balıkesir'de meydana gelen deprem nedeniyle krom ve bor madenleri karıştığını, suyun arsenik oranının bu yüzden yüzde 87'ye çıktığını bildirdi. Köy muhtarı Necati Kan, köyün içme suyunun 5 yıldan buyana kullanıldığını belirterek, "6 ay önce suyun içilemeyeceği konusunda rapor verildi. Yer altındaki fay hattından suya krom ve bor madeni karışmış olabileceği söylendi. Bizde köy halkını bu konuda uyardık. Sağlık Bakanlığı ile birlikte Köy Hizmetleri ve
İl Özel İdare ayrı ayrı testler yaptı. Bu testlerden de olumsuz sonuç çıktı. Köyümüzdeki tüm su kuyularını kapattık. Havaların düzelmesiyle birlikte başka alanlardan su arama çalışmaları yapacağız. Bu süre zarfında köyümüzün içme suyunu göletten temin etmeye çalışıyoruz" dedi.

"YAZA SUSUZ KALACAĞIZ"
Köy kahvesi işletmecisi Mehmet Kan ise köylerindeki suyun 3 ayda bir testten geçirildiğini ifade ederek, "Suyunuzda yüzde 85 içilemez raporu var, kapatacağız dediler. Suyumuzu mühürlediler. Suyunuzda krom madeni karışımı var dediler. Depremlerden dolayı suyumuza bulaşmış olabileceğini söylediler. Biz içmek için değil, kullanmak için alalım dedik. Kullanmaya da izin vermediler. Ellerimizi bile yıkayamıyoruz. Eski kaynaklarımız vardı, onları da bağladık. Ama yaza susuz kalacağız" diye konuştu.
Öte yandan Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, içme suyuyla ilgili vatandaşları uyardıklarını, düzenli olarak bölgeden numune aldıklarını bildirdiler.