Kahramanmaraş'ta yaşanan ölümlü kavganın ardından jandarma, olası bir kan davası çatışmasının önüne geçmek için kolları sıvadı.
 
Elbistan ilçe merkezindeki Ceyhan Parkı'nda 23 Ağustos'ta yaşanan kavgada, ilçeye bağlı Karahüyük köyünde yaşayan Pehlül Beştepe bıçakla yaralandı. Ancak kavgayla ilgili kimseden şikâyetçi olmadı. Bir hafta sonra bu kez Aktaş ailesi traktörde silahlı saldırıya uğradı. 
 
Kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancaların ateşlendiği olayda, 25 yaşındaki Hakan Aktaş öldü, yaralanan 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Jandarma, bir hafta arayla yaşanan bıçaklama ve silahlı saldırıların bağlantılı olduğunu belirledi. Aktaş ailesine saldıranların Beştepe ailesinden olduğu saptandı. 
 
Operasyonlarda Beştepe ailesinden olaya karıştığı belirlenen 4 kişi yakalandı. Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler bir yandan soruşturmayı sürdürürken, bir yandan da olası yeni çatışmaların önüne geçmek için acil eylem planı uyguladı.
 
'AİLE GÖÇ ETSİN' KARARI
Çoğulhan Komando Bölüğü'nden 5 komando timi, Karahüyük köyünde konuşlandırıldı. Jandarmalar, başta Beştepe ve Aktaş ailelerinin oturduğu evler olmak üzere köyü sardı. Zırhlı araçlarla, köyde 7 gün 24 saat nöbet tutulmaya başlandı.
 
Köyün ileri gelenleri de kan davasının önüne geçebilmek için Beştepe ailesinin köyden göç etmesine karar verdi. Güvenlik güçleri, 80 nüfuslu 12 aile köyü terk edene kadar nöbete devam edecek.
 sabah