Özel İdareden gelen ödenekler ile köylere hizmet götürmeye çalıştıklarını belirten Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, şuana kadar 5 köyde çalışmaların tamamlandığını 10 köyde ise çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Aydın’ın 24 köyü bulunana Köşk ilçesinde köyler adeta şantiye gibi. Aydın İl Özel İdaresi tarafından Köşk ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine gönderilen 475 Bin TL ile köylerin sokakları parke taşı döşeniyor. Daha önce gönderilen ödenekler ile içme ve kullanma suyu ihtiyaçları giderilen köylerin yeni ödenekler ile köy konakları yenileniyor, istinat duvarları örülüyor sokakları parke taşı ile kaplanıyor.

Son gelen 475 Bin TL ödenek için Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni olarak oturup toplantı yaptıklarını ifade eden Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, köylerin öncelikli ihtiyacına göre para aktarımı yaptıklarını söyledi. Köylerde çocuklar için oyun parkları da kurduklarını dile getiren Kaymakam Demiryürek, “Karetepe köyümüzde köyiçi yolların yol standardının yükseltilmesi amacıyla 17 Bin TL’ye parke taşı döşemesi yapıldı. Cumaderesi köyümüzde 10 Bin TL ödenekle köy içi yollarını parke taşı döşemesi yapıldı. Kızılcayer köyümüzde toprak olan köyiçi yolları 20 Bin TL ödenek ile parke taşı oldu. Yine Ahatlar köyümüzde köy içi yollarımızın standartını 20 Bin TL ödenek ile parke taşı döşeyerek yükselttik. Ketenyeri Köyü Muhtarlığına ait olan ve bünyesinde köy kahvesi, terzi, muhtarlık odası ve doktor odası bulunan köy konağının bakım ve onarımının 10 Bin TL ödenek ile yaptırıldı. Baklaköyümüze de çocuklarımızın yararlanması için 10 Bin TL ödenek ile oyun parkı kurduk” dedi.

Parke taşı döşenmeden önce bir çok köyiçi yolunun kullanılamaz halde olduğunu dikkat çeken Murat Sefa Demiryürek, parke taşlarının döşenmesi ile köylü vatandaşların bu hizmetten dolayı çok fazla memnuniyet duyduğunu kaydetti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png