Modern çağda en önemli sporlardan biri olan futbola ilgi gün geçtikçe artıyor. Özellikle aileler çocuklarını spora yönlendirmek istediklerinde çocuklardan futbola gitmek istediği cevabını oluyor. Şehir merkezinde oturan aileler bunu gerek açılan futbol okulları ile gerekse halı saha ve spor tesislerinde gerçekleştirebiliyor. Köylerde yaşayan çocuklar mahalle aralarında taştan kaleler yaparak bu isteklerini gideriyorlar.
Bu durumu değerlendiren İl Özel İdaresi gençlik ve spor komisyonu ile il gençlik müdürlüğü yetkilileri köylerde futbol sahası yapımı için çalışmalar başlattı. Son olarak Nazilli’ye bağlı Demirciler, Hamzallı ve Aşağı Örencik köylerine futbol sahası yapımı işleri tamamlandı. İl Özel İdaresi Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi ve Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Mutlu ve Gençlik Spor İl Müdürü Zeynel Akın çalışmaları yerinde izledi.
Yapımı tamamlanan sahaların köylerdeki çocukların ve gençlerin spora olan merakını artıracağını belirten İl genel meclisi üyesi Kadir Mutlu; ”Gençlik spor il müdürlüğü ve il özel idaresi spor komisyonunun yaptığı çalışmalar neticesinde köylerimize sahalarımızın yapımı tamamlandı. Şehir merkezlerinde sahalarda kendilerini geliştiren çocuklarımızın yanında artık köylerimizde ki gençlerimiz ve çocuklarımızda kendilerini geliştirebilecekler.Bu hizmetin köylerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.