YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun dinlendiği gerekçesiyle MİT ve polis hakkında yaptığı suç duyurusunu, savcılık 'kovuşturmaya yer yok' diyerek işleme koymadı.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, kendisine ve derneğe ait telefonların ve bilgisayar yazışmalarının, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği 3'er aylık yetkilerle dinlenip izlendiği iddiasıyla MİT, Emniyet ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) görevlileri hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, kamu görevlileri hakkında "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildi. Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Eminağaoğlu'nun yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.
Soruşturmada, şikayet edilen kurum yetkililerinin, talepleri üzerine de olsa verilen mahkeme kararlarını uyguladıkları ve mahkeme kararlarının uygulanmasının suç olarak nitelenemeyeceği değerlendirmesinde bulunularak, kamu görevlileri hakkında "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildi.

YASAYA UYGUN

Eminağaoğlu'nun iddialarının, yetkili Ankara Ağır Ceza Mahkemesine sorulduğu ve mahkemenin, yasaya aykırı bir karar verilmesinin söz konusu olmadığını bildirdiği anımsatılan kararda, TİB ile yapılan yazışmada da başkanlığın, yasaya aykırı bir mahkeme kararının uygulanmasının söz konusu olmadığını bildirdiği belirtildi. Kararda ayrıca atılı suç nedeniyle şikayet edilen kamu görevlileri hakkında CMK 172 ve 173. maddeleri uyarınca kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi" denildi.