İngiltere'de işlemediği cinayet yüzünden 27 yıl hapis yattıktan sonra DNA testiyle elde edilen deliller sayesinde suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakılan adamın talihsizlikleri bitmedi. Londra"da bir caddede karşıdan karşıya geçmeye çalışan Sean Hodgson, hızla gelmekte olan ticari bir taksinin altında kaldı. Hemen hastaneye kaldırılan talihsiz adamın yüzüne dikiş atıldı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, kardeşi Peter ile birlikte içmek üzere bir pub"a giden 58 yaşındaki Hodgson"un buradaki ilk işi bir sigara yakmak oldu. Ancak İngiltere"de kapalı yerlerde sigara içme yasağı bulunduğundan, cezaevi dışındaki ilk uyarısını aldı.

Burada bir süre eğlendikten sonra dışarı çıkan Hodgson, şimdilik evi olmadığı için parası Adalet Bakanlığı tarafından ödenen oteline gitmek üzere yolun karşısına geçmek istedi.

Cezaevinden sonra yoğun kent yaşamına alışmakta güçlük geçen eski mahkum trafiğe dikkat etmeyince bir ticari taksiyle karşı karşıya kaldı. Şoförün son anda direksiyon kırmasıyla taksinin sadece yandan çarptığı Hodgson hemen hastaneye kaldırıldı. Kazayı birkaç sıyrık ve küçük yarayla atlatan talihsiz İngiliz"in yüzüne iki dikiş atıldı.

1982'de ömür boyu hapis cezasına mahkûm olan Hodgson, Southhampton kentindeki bir barın önünde yarı çıplak bulunan ceset üzerindeki incelemeler sonucu cinayetle suçlanmıştı. Ancak DNA örnekleriyle cesetten alınan örneklerin uymadığına dair kanıtların temyiz mahkemesine getirilmesiyle gerçek 27 yıl sonra ortaya çıkmıştı.

MİLLİYET