Ortadoğu'daki hareketlilik devam ederken, İsrail'den "ilginç bir iddia" geldi! İsrail gizli servisi MOSSAD'ın "sanal alemdeki" sesi olan Debkafile isimli internet sitesi, Türkiye ile İsrail'in, Suriye'deki gerginliğin önüne geçmek için uzlaştığını yazdı. Hatta site İsrail Başbakan Yardımcısı Moshe Yaalon'un, gizlice Ankara'ya geldiğini belirtti. Site, Yaalon'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştüğünü öne sürdü.
 
İLİŞKİLER HEDEF ALINIYOR
 
İşte bu küstah haber, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın da (MİT) tepkisini çekti. MOSSAD'ın yayın organı tarafından yapılan açıklamaya, MİT'ten anında yalanlama geldi. MİT kaynakları, "Türkiye ile Suriye ilişkilerinin bozulması ve kamuoyunun bu yönde etkilenmesi amaçlanıyor" açıklamasında bulundu.
 
RAHATSIZ OLDULAR
 
Söz konusu açıklamada şu görüşlere yer verildi : "Debkafile, tümüyle gizli servislerin güdümünde, psikolojik harekat yürüten bir internet sitesidir. En son 25 Haziran 2011'de yayınladığı haber, bu çerçevede servis edilmiş ve tamamıyla gerçek dışı iddialara yer verilmiştir. MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan'ın İsrailli yetkili Moshe Yaalon ile görüştüğü yönündeki iddianın da gerçekle bir ilgisi bulunmamaktadır. Söz konusu haber, Suriyeli yetkililerin son dönemde ülkemize gerçekleştirdikleri ziyaretlerin İsrail'de yaşattığı rahatsızlıktan hareketle kaleme alınmıştır. Haberin aslı astarı yoktur."
 
takvim