AK Parti"den milletvekili aday adayı olan işadamlarından eski CHP"li Haydar Kotan, AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Ali Kara tarafından AK Parti teşkilatına tanıtıldı.

Akşam saatlerinde düzenlenen toplantıda aynı zamanda Alevi Dernekleri"ne uzun yıllar hizmet vermiş olan eski CHP'li Haydar Kotan yoğun ilgi gördü.
Törende konuşan AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı Haydar Kotan, partililerin yanı sıra Alevi dostlarının hatırda tutmasını istediği önemli konulara değindi. Konuşmasında Türk siyasi tarihinden de kesitler sunan milletvekili aday adayı Haydar Kotan “Omurgasız aydınlarımızca yıllardır beynimiz yıkanarak bizlere Türkiye'deki tek parti, Halk Parti sloganı ezberletildi ve böylece uyutulduk hep... Ancak AK Parti"nin yaptıkları sayesinde bu tarihi uykumuzdan uyanmaya başladık artık! Benim naçizane kanaatime göre, ülkemizin kurucusu, yurdumuzun banisi eşsiz insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm bu kıyaslamaların dışında tutulduğunda, Türk Siyaset Tarihine 3 demokrat lider kısmet olmuştur. İlki; sadece bu toprakların değil tüm yurdumuzun yetiştirdiği en büyük demokratlardan rahmetli Menderes, ikincisi ise ; seçkinci CHP elitleriyle başa çıkamayıp yeni bir örgüt kurmak zorunda bırakılan Merhum Karaoğlanımız Ecevit ve üçüncüsü de; tüm sahte tabuları yıkabilmiş merhum Özal"ımızdır. Ve bu üç büyük demokratın tarihsel ve sosyal mirası üzerinde yükselen dev bir dünya lideri doğurdu bu topraklar. Recep Tayyip Erdoğan ile sadece bizim insanlarımız değil tüm dünya insanlığı ne kadar gurur duysa, yeridir ve de hakkıdır… İşte onun için bu büyük liderin, bu büyük şefin muhteşem orkestrasının hamalı olmaya talibim, bu arada yalnız yöremizin değil yurt çapında tüm alevi canlarımızın birikmiş, yığılmış dert ve sorunlarının da hamalı olabilirsem ne mutlu bana... “ ifadelerine yer verdi.