11 Nisan günü listelerin YSK’ya teslim edilmesinin ardından, birçok partide küskünlük yaşanırken, AK Parti Aydın’da herhangi bir çözülme olmadı. AK Parti’nin aday adayı olan 34 kişiden liste dışında kalan 27 kişi 12 Haziran seçimleri için top yekün çalışmalarına devam ediyor. 
Sıralamaya girememesine rağmen çıkmış olduğu bu yolda azimle çalışmaya devam edeceğini belirten Kuşadası’nın tanınmış İşadamlarından haydar Kotan, partisinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın projelerini tanıtmak için elini sıkmadığı esnaf, köylü, işçi ve memur bırakmıyor. Sempatik kişiliğiyle vatandaşların da yoğun ilgisi ile karşılaşan Haydar Kotan, seçim çalışmalarına katılıp AK partili adaylar için oy istemeye devam ediyor. 
Kuşadası’na bağlı Kirazlı Köyü’ne giderek partisi için çalışmalara devam eden Haydar Kotan, gittiği köylerde ‘Sen bizim gönlümüzün vekilisin’ diye karşılanıyor. Tek amacının hizmet olduğunu belirten Haydar Kotan, "Durmak Yok, vatana-millete hizmete devam sloganıyla çalışıyoruz” dedi. AK Partili yöneticilerle birlikte Kuşadası Kirazlı Köyü’ne ziyaret edip köylülere seslenen Kotan, “Hizmet için aday oldum, ancak kısmet olmadı. Fakat inandığım bu yolda AK parti ile birlikte hizmet karınız olmaya çalışacağım. AK parti ile bu ülkenin yarınlarının daha güzel olacağına inanıyorum, sizlerin de inanmasını istiyorum” diyerek köylülerden 12 Haziran seçiminde AK Parti’yi desteklemelerini istedi.