Adana ve çevresinden gelerek Elazığ’ın Sivrice İlçesi’ndeki dağlarda bal üretimi yapan gezici arıcılar, kaymakamlığın üretim fazlalığı nedeniyle kota uygulamasına geçmesi üzerine krize neden oldu. Sivrice Kaymakamlığı, geçen günlerde İl Tarım Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine kota fazlalığını gerekçe göstererek il dışından gelen gezici bal üreticilerinin geri gönderilmesine karar verdi. 
 
Elazığ’dan gönderilmelerini protesto etmek isteyen bal üreticileri ise kovanlarında ölen arılarıyla birlikte bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Sabah saatlerinde dağlardan inerek Elazığ’a gelen yaklaşık 50 kişilik grup, gönderilmeleri halinde arılarının tamamının öleceğini belirterek yetkililerden süre istedi.
 
VALİ 10 GÜN SÜRE TANIDI
 

Elazığ’da yapılan ilginç eylem için polis geniş güvenlik önlemi alırken bal üreticilerinin arasından seçilen 4 kişi, Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Görüşmeden olumlu bir sonuç alamayan üreticiler, Elazığ Valiliği’ne giderek Vali Ömer Faruk Koçak ile görüşmek istedi. Polislere amaçlarının ekmek parası kazanmak olduğunu söyleyen bal üreticileri, "Bizim tek derdimiz ekmeğimizi kazanmak. Her tarafa gidiyoruz. Yıllardır buralara geliyoruz. Buranın halkı bizden memnun. Ama Vali ve Kaymakam 2 yıldır memnun değil" dediler.
 
Bunun üzerine Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak bal üreticileri arasından seçilen temsilcilerle görüştü. Vali Koçak’a sorunlarını anlatan bal üreticileri ürünlerini toplamak için 10 günlük süre istedi. Bunun üzerine Vali Koçak gezici bal üreticilerine 10 günlük süre vererek, eylemi sona erdirdi.