Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün görevde beş yıl kalmasını temenni ettiklerini söyledi.
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Gül"ün Köşk"te 2012"ye kadar kalması gerektiğini ifade eden Erbakan, “Biz beş yıl olmasını temenni ederiz. Yedi yıl çok uzun bir zaman. Oturup kalmak doğru bir şey değil. Biz ayrıca cumhurbaşkanını milletin seçmesini tercih ederiz” dedi.
Erbakan, sekiz yıllık AKP iktidarı döneminde kendi ifadesiyle “eski talebeleri” Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan"ı makamlarında ziyaret etmedi. Erbakan, kayıp trilyon davasından hapis cezasını affettiğinde de Cumhurbaşkanı Gül"e “teşekkür” ziyaretinde bulunmadı.

Avucunun içi gibi biliyor
Erbakan, “Yeni SP yönetimini de yanınıza alıp Çankaya Köşkü"nde Cumhurbaşkanı Gül"ü ziyaret edecek misiniz” sorusuna “Hayır, düşünmüyorum. Çünkü yeni parti yönetimini, cumhurbaşkanına tanıtmak için çıkılır. Cumhurbaşkanı o yönetimi zaten avucunun içi gibi biliyor” yanıtını verdi.
Erbakan, “Numan Kurtulmuş SP"den ayrılmadan anlaşmazlığa bir çözüm bulunamaz mıydı? Büyümesi gerekirken içinden kopuşlar partiyi küçültmüyor mu” sorusuna da “Hayır. Budamak ağaçları küçültmez, büyütür” karşılığını verdi.