Kutlama Törenine Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, İlçe Kaymakamı Serdar Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş, İlçe Emniyet Amiri İsmail Akbulut, İlçe Garnizon Komutanı Mesut Cin, Şube Müdürleri, Öğretmenler, Siyasi Parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
23 Nisan bu ülke için dönüm noktasıdır
Çok sayıda öğretmen, öğrenci ve Köşklünün katıldığı 23 Nisan kutlamaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş’ın Köşk Kaymakamlığı Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı. Program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Sayın Karataş, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu ülke için dönüm noktasıdır. Bu bayram, Ulu önder Atatürk’ün siz çocuklara verdiği değeri göstermektedir. Bize düşense Atamızın aziz hatırasına saygı göstermek, değerlerini gelecek kuşaklara aktarmaktır. Milli bayramlarımız ülke olarak tasada, kıvançta birlik olduğumuz günlerdir. Bir zamanlar herkes çocuktu. Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Orhan Gazi, İstanbul’u feht etmiş , Peygamber Efendimiz (S.V), Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli de çocuktu. Dünün çocukları büyüyüp, güzel işler başardılar. ” dedi.
 
Öğrencilerin gösterileri beğeni topladı
Programda, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanı sıra, İlçe genelinde yapılan kompozisyon, şiir ve resim alanında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudu.  İlçe okulu öğrencilerin halk oyunları ve modern dans gösterileri renkli görüntülere sahne olurken, Köşk Anaokulu’nun minik müzik gösterileri beğeni topladı.
Törende, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçe genelinde temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

1-355.jpg2-604.jpg3-423.jpg4-261.jpg