Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün, Pakistan"a giderken uçakta, "Bekar olan rektör adayının, evli ve eşinin de kara çarşaflı olduğu yönünde bilgi notu geldi" sözleri, gazetelerde "Gül"den YÖK"e ağır suçlama" şeklinde yer alıp, rektör adayına ilişkin bilgi notunun YÖK"ten geldiği yorumları yapılınca YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, dün basın toplantısı düzenledi.

Teziç, Cumhurbaşkanı"nın onayına sunulan rektör atamalarında, Yükseköğretim Genel Kurulu"nda yapılan gizli oylamanın sonucu ve adayların kısa akademik öz geçmişleri dışında kesinlikle bir bilgi, belge ya da not gönderilmediğini açıkladı.

GÜL"E SORMADIM Rektör adaylarının eşleri ile ilgili ek bilgi ihtiyacını hiçbir zaman hissetmediklerini anlatan Teziç, "Adayların özel hayatı bizi ilgilendirmez. Bunların sorulması isabetli değildir. Akademik bilgiler isteriz" dedi. Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Teziç, şunları söyledi:

"Gül"ün daveti üzerine 25 Eylül 2007"de yaptığımız görüşmede rektör atamalarını konuşurken bu konu gündeme geldi. Gül, "Eşinin başının örtülü olduğu şeklinde de bir not bana geldi" dedi. Onun üzerine, "Biz bu tür şeylere itibar etmeyiz" dedim. Gül de "Adam da üstelik bekarmış" dedi. Cumhurbaşkanı"nın bilgiyi nereden aldığını sormak hiç aklıma gelmedi. Çünkü üst makam kendisi bunu açıklama ihtiyacı hissetmedikçe de böyle bir sorunun sorulmasını uygun bulmam. Böyle bir evrak bizden de gitmediğine ve kendisi de "YÖK"ten geldi" diye imada da bulunmadığına göre, sorma ihtiyacı hissetmedim, ben de güldüm.

BELGELERİ PARAFLARIM Köşkü"e gidecek dosyaları hazırlarken, YÖK Genel Sekreteri ile birlikte evrakı tek tek sıraya koyarız. Her türlü belgeyi kendim paraflarım. Benim dışımda başka bir bilgi girer mi girmez mi onları merak etmem."