450 günde yapılması planlanan Köşk Kapalı Spor Salonu 500 kişilik olup 2 bin metrekare alan üzerine kuracak. Voleybol, basketbol ve hentbol sahaları ile sporcuların antrenman yapabilecekleri alanların yanı sıra idare birimleri, soyunma odaları ve 500 seyirci kapasiteli alan da buna dahil olacak.

Köşk için önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyleyen Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “Ülkemizde, il bazında yapılan kapalı spor salonları içinde üçüncü, ilçe bazında yapılan kapalı spor salonları içinde ilk ve tek olan bir kapalı spor salonu projesini Köşkümüze kazandıracağız. Çünkü, Köşklü gençlerimize yapılacak çok hizmet var. Mevcutta bulunan ve 1 yıl gibi kısa sürede ilçemiz mahallelerine 5 adet spor tesisini kazandırmamıza rağmen büyüyen ve gelişen, yıldan yıla öğrenci ve genç nüfus kapasitesini arttıran Köşkümüzde gençlerimiz çok. Bu yüzden spor tesislerini arttırmalıyız. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklara kaptırılmaması için anne, baba başta olmak üzere herkesin gençlerimize sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.

“Gençlerimizi Önemsiyoruz”

Hükümetin gençler üzerinde yapmış olduğu önemli yatırımları anlatan Başkan Kılınç, "Hükümet tarafından gençlere yapılan yatırımlar bakanlığımızca ivme kazanmakta ve ikiye katlamış bulunmakta. Okullar, gençlik merkezleri, kütüphaneler ve kültür merkezleri gençlerimiz için. Bizlerde yarınlarımızın teminatı gençlerimizi önemsiyoruz. Yapılan tüm araştırmalar gösteriyor ki spor, insan sağlığı için son derece önem arz eden bir etkinlik. Bizler spor yapmak isteyen gençlerimize, öğrencilerimize ve çeşitli branşlarda spor yapan aynı zamanda müsabakalara katılan sporcularımız için hazırladığımız projelerimizi hayata geçiriyoruz. Çalışmalarını sürdüğümüz spor alanlarıyla, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde sporcularımıza sağladığımız desteği daha da artırıyoruz. Bu yüzden ilçemize kazandırdığımız okullarımızın akabinde gençlerimizin ve öğrencilerimizin birinci ihtiyacı olarak spor tesislerini ve projelerimizi ilçemizde hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Allah'ın izniyle bir büyük projemizi daha hayata geçiriyoruz. Köşkümüze ve gençlerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

20170725aw131497_02.jpg20170725aw131497_04.jpg