Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde son viraja girildi. CHP ve MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, dün de HDP'nin Selahattin Demirtaş'ı Köşk adayı olarak açıklamasının ardından bugün de AK Parti, adayını saat 11.30'da görkemi bir etkinlikle açıklayacak. Adayın isminin nasıl açıklanacağı merakla beklenirken, sır gibi saklanan açıklama yöntemi için 3 farklı seçeneğin olduğu öğrenildi. En güçlü ihtimal Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı konuşmasında adayı açıklaması. Diğer bir seçenek toplantının başında yapılacak barkovizyon gösterisi esnasında aday isminin açıklanması. Bir diğeri de AK Parti'nin en yaşlı erkek üyesi ile en genç kadın üyesinin birlikte adayın ismini söylemesi. 

4 BİN İSME ÖZEL KART 
ATO (Ankara Ticaret Odası) Kongre Merkezi'ndeki toplantıya yaklaşık 4 bin kişi davet edildi. AK Parti'nin adayı; 21-22- 23 ve 24. dönem milletvekilleri, Bakanlar, Bakan Yardımcıları, il, ilçe, belde ve belediye başkanları, MKYK üyeleri, büyük kongre delegeleri, il başkanları ve parti kurucularının katılacağı törenin yapılacağı toplantı salonunda, Genel Merkez'den 70 kişi görev alacak. Davetliler; ancak isimlerine basılmış kartlar ile salona giriş yapabilecek ve kartlarıyla aynı renkte kendilerine ayrılan yerlere oturabilecek. Başbakanlık Koruma ekibi 180 kişiyle güvenliği sağlayacak. Toplantıyı genel yayın yönetmenleri, Ankara temsilcileri ve köşe yazarlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 250 basın mensubu toplantıyı takip edecek. Adayın açıklanmasının ardından öğleden sonra ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e başvuru belgeleri teslim edilecek. 

'YENİ TÜRKİYE YENİ ANAYASA'
AK Parti'nin adayının açıklanmasının ardından Genel Merkez'de "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı" yapılacak. Teşkilata, cumhurbaşkanlığı seçimleri için başlatılacak kampanya anlatılacak. Ardından parti yönetim kurulları toplantılar yapacak. Yarın ise AK Parti MKYK toplanacak ve 10 kişilik Seçim Koordinasyon Kurulu belirlenecek. Kurul, seçim kampanyasından sloganlara, seçim şarkılarına, miting mesajlarına kadar çalışma yürütecek. Köşk adayı akil insanlar heyetiyle de çalışacak. Toplumsal sorunlara nasıl çözümler sunulacağı akil insanların önerileri ışığında belirlenecek. Kampanyanın ana vaadi ise "Yeni Türkiye" ve "Yeni Anayasa" olacak.

10 KİŞİLİK STRATEJİ EKİBİ 
Aday açıklama toplantısını aralarında Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve milletvekili Yalçın Akdoğan'ın da bulunduğu 10 kişilik strateji ekibi hazırladı. Strateji ekibi kampanya döneminde de adayı bir çok konuda hazırlayacak.