Köşk seçimi için geri sayım sürerken araştırma şirketleri de tahminlerini paylaşmaya başladı. 30 Mart'ta en isabetli rakamı veren şirketlerden biri olan ANAR, slogan ve programlarını açıklayan Köşk adaylarını analiz etti. Genel Müdürü İbrahim Uslu, 5 partinin desteklediği çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun lansman toplantısında acemilik yaşadığını belirterek, hitabet konusunda da etkisiz kaldığını söyledi. Uslu, "Akademisyenlerin genellikle kürsü, hitabet gibi tecrübeleri vardır. Ama Sayın İhsanoğlu sanki yıllarca kürsülerde ders vermemiş gibi" dedi.

Soru-cevap kısmında İhsanoğlu'nun bazı çevreler tarafından beğenilmesine anlam veremeyen Uslu, "Performansı bana kalırsa iyi değil. Siyaset, sosyoloji, hukuk bilgisi gerektiren sorular sorulduğunda orada üretilmiş cevapları çok kötü tekrar etti. Kişisel olarak hayal kırıklığı yaşıyorum. Hukuk bilgisi gerektiren, sosyoloji bilgisi gerektiren, siyaset bilgisi gerektiren birçok soruya verdiği cevaplara bakıldığında bana çok sığ geldi" dedi.

SLOGANI KOMİK BULDUM

"Ekmek için Ekmeleddin" sloganını komik bulduğunu söyleyen Uslu, iletişimcilerin bu sloganı tebessüm ederek karşıladıklarını düşündüğünü belirtti. Uslu, "Açıkçası bunlarla rekabet edemez. Sayın Başbakan gibi siyasal iletişimi dünya standartlarının üstünde kullanan biriyle rekabet etmesine imkan yok. Bir kere söylemiştim hâlâ arkasındayım, bu yarış Çırçırspor ile Real Madrid rekabeti gibi bir şey olacaktır" dedi.

REKABET SERTLİK GETİRİR

Seçim sürecinde sert tartışmaların olmayacağını belirten Uslu, kampanya sürecinde safiyane bir "Centilmenler Kulübü" yaşanmayacağına dikkat çekti. Rekabetin içerisinde üslupların sertleşebileceğini söyleyen Uslu, sosyal tartışmalar siyasi partiler tarafından seçim süreçlerinde yapılır, bunlar olan şeyler. Sayın İhsanoğlu'nun mizacı da öyle sert polemiklere girecek biri değil. Sayın Başbakan da pozitif bir dil kullanacağını söyledi. Bazıları safiyane olarak deyim yerindeyse Centilmenler Kulübü bekliyor" diye konuştu. 

HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın İhsanoğlu'na oy vermeyi düşünmeyen CHP'li sosyal demokratlardan birkaç puan fazla alacağını söyleyen Uslu, "Demirtaş fikirleri, duruşu, konumu itibariyle çok net bir insan. Partisinin oy ortalamasının üstünde bir oy alması muhtemeldir" dedi. Seçimlere katılımın yüzde 80'in altına düşeceğini tahmin ettiklerini belirten Uslu, düşüşün şaşırtıcı olmayacağını sözlerine ekledi. 

TÜRKİYE GAZETESİ