Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile KOSGEB Aydın İl Başkanlığı işbirliğiyle Didim esnafına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Didim Ticaret Odası Aytaç – Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi"nde yapılan ve KOSGEB Aydın İl Müdürü Turgut Gözen"in konuşmacı olarak katıldığı bir bilgilendirme toplantısına Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve oda üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, KOSGEB ile Didim Ticaret Odası arasında hazırlanan protokolle ilçede sinerji odağının kurulmasına yönelik taleplerin yerine getirildiğini belirterek, “Bu protokolde KOBİ"lerin rekabet güçlerinin geliştirilerek ulusal ve uluslar arası pazardaki paylarının arttırılmasına destek sağlanması amaçlanmıştır. Didim"de faaliyet gösteren KOBİ"lere KOSGEB"in yeni destekleri hakkında bilgilendirmek ve KOSGEB"in sağladığı hizmetleri odamız üyelerinin erişimini kolaylaştırmak amacıyla Didim KOSGEB sinerji odağı en kısa zamanda faaliyete geçirilecektir. KOSGEB"in sadece imalat sektöründe destek veren bir yapıda iken KOBİ"lere destek veren bir yapıya kavuşması bizleri memnun etmiştir. KOSGEB imalat dışı sektörler için maksimum seviyede katılı olması için çalıştık. KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve onaylı firma sayısını arttırma hedefimiz ve bütün üyelerimizin veri tabanına kavuşmasıdır. KOSGEB"in bu toplantısının olumlu sonuçlar doğuracağına eminim” dedi.
Ardından slayt eşliğinde katılımcılara bilgi veren KOSGEB Aydın İl Müdürü Turgut Gözen de, KOSGEB"in internet sitesinden yapılabilecek işlemlerle ilgili bilgiler aktardı. Gözen, Didim Ticaret Odası bünyesinde artık KOSGEB için kredi başvurularının alındığını ve bu kapsamda iki kişinin görevlendirildiğini belirtti. KOSGEB destek programları içeriği ve KOSGEB desteklerinden hangi işletme sahiplerinin yararlanabileceklerine değinen Gözen, “Tüm bölgede hedefimiz 45 bin işletmeye bunun içerisinde sanayi işletmelerini de koyarsak 65 bin işletmeye kredi vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.