Toplantıda KOSGEB"in desteklemelerinin yanı sıra Aydın iş dünyasında yaşanan en önemli sıkıntıdan söz eden KOSGEB Müdürü Turgut Gözen, “Aydın "Birleşemeyiz" kronik vakasından kurtulsun. Denizli yapıyorsa biz niye yapamıyoruz. Ne olur Aydınlılar artık biz birleşemeyiz demesinler” diyerek Aydın iş dünyasının en büyük kabusunun "Ortaklık" kuramaması olduğunu söyledi.
TÜMSİAD Aydın Şube Binası"nda düzenlenen "KOSGEB Desteklemeleri" konulu bilgilendirme toplantısına Dernek Başkanı Özcan Petekkaya, yönetim kurulu üyeleri ve işadamları katıldı. İlginin oldukça yoğun olduğu toplantının açılışında konuşan TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya, ülke kalkınmasında ve işsizliğin önlenmesinde işadamlarının mutlaka birlik olması gerektiğini belirterek aynı sektörde faaliyet gösteren işadamlarının birleşmelerine tavsiye ettiklerini söyledi.
Konuşmasına Cumhuriyet öncesi ve Aydın"ın ekonomik potansiyelinden söz ederek başlayan KOSGEB Aydın Müdürü Turgut Gözen, bir zamanlar Türkiye"nin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan ve milli gelirin büyük bir kısmını oluşturan Aydın"ın birlik kültürünü kaybetmesi nedeniyle gerilediğini söyledi. Aydın"ın eski günlerine ulaşabilmesi için mutlaka ortaklık kültürünün gelişmesi gerektiğini kaydeden Gözen, işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada “Aydın "Birleşemeyiz" kronik vakasından kurtulsun. Denizli yapıyorsa biz niye yapamıyoruz. Ne olur Aydınlılar artık biz birleşemeyiz demesinler. Aydınlının mutlaka ekonomik güçlerini birleştirmesi gerekiyor” dedi. Araştırma Geliştirme (AR-GE) konusunda ilin çok ciddi eksikleri bulunduğunu bu açığı kapatmak için Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Odası ile işbirliği yaptıklarını kaydeden Gözen, yapılan projelerle Aydın"da ciddi bir kalkınma olacağına inandığını söyledi.
KOSGEB"in Türkiye"de 1990 yılında kurulmasına rağmen Aydın"da 11 yıl sonra yani 2001 yılında kurulduğunu ifade eden Turgutr Gözen, 11 yıllık gecikmeye rağmen KOSGEB Aydın Şubesi"nin başarılı çalışmaları ile Türkiye genelinden ilk sıralarda yer aldığını söyledi.
KOSGEB"in düşünüp proje üreten ve üretim yapan herkesin yanında olduğunu belirten Gözen “KOSGEB Devletin veren elidir. Desteklemelerden faydalanmak isteyen herkes bir önce kayıtlarını yaptırmalıdır” dedi. Toplantıda Turgut Gözen tarafından işletmelere hangi durumlarda ne kadar destekleme yapılacağı detaylı olarak işadamlarına anlatıldı.